Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ufuk Üniversitesi hangi ilimizdedir?

0
165

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Ankara ilimizdedir

Ufuk Üniversitesi; 18 Aralık 1999 tarih ve 23910 sayılı Devlete Ait Gazete ’de yayımlanan 4488 sayılı Kanun ile Türkiye Trafik Kazaları Destek Vakfı göre 2547 sayılı Kanunun Vakıf Yüksekögretim Kurumlarina ilişkin hükümlerine ast almak üzere Yüksekögretim Kurulu ’nun 01052002 tarih ve 13300EÖB0000003060595409006 sayılı izin yazıları ile 20022003 egitim – ögretim yılında eğitim – öğretime başlamıştır

Üniversitenin Kurucu Vakfı olan Türkiye Trafik Kazaları Destek Vakfı 1972 yılında kurulmuştur Vakıf Senedinin üçüncü maddesinde Vakfın Amacı bölümünde belirli ‘Trafik, iş, spor ve öteki kazaların, felaket ve felaketlerin önlenmesi ve bunların sonucu meydana gelen yaralanma ve hastalıklar için ivedi, tıbbi ve sosyal yardımın, rehabilitasyon hizmetleri yapılması ve bu konularda işbirliği etmek üzere Yüksek Ögretim kurumları dahil okullar açarak ihtiyaç duyulan her türlü elemanın yetiştirilmesi, lazım araç ve gereçlerin sağlanmasi, bunlara ilişkin eğitim kurs ve seminerlerle diğer bilimsel faaliyetlerin yapılması için ilgili kuruluşlar ile işbirligi yapma ’ gibi nedenlerle kuruldugu için bu konularda egitim, araştırma ve hizmet sunması öngörülmüştür *

Similar threads

Korkut Soy Üniversitesi Osmaniye ilimizdedir Osmaniye ’de başlangıçta Ulusal Eğitim Bakanlığına tabi olarak 1976 yılında Osmaniye Belediyesine ait bir binada kurulan Osmaniye Iş Yüksekokulu daha sonra 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun kabulü ile 04111981 tarihinde Çukurova üniversitesine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Yaşar Üniversitesi hangi ilimizdedir İzmir ilimizde bulunmaktadır Kuruluş Kararı : Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı 1999 yılında Yaşar Üniversitesi adıyla bir üniversite kurma kararı aldı Endüstriye olan katkısı ve öncülüğü ile tanıdık Yaşar Topluluğu yeniden öncü niteliği taşımayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Selçuk Üniversitesi hangi ilimizdedir? KOnya ilimizdedir Konya'da üniversite açılması konusunun gündeme geldiği tarih 1955 yılıdır Bu tarihte Konya'da üniversitenin kurulması için TBMM'de bir kanun tasarısı hazırlandı Tasarı, Milletvekillerinin yarısından fazlası göre da imzalandı Fakat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Uludağ Üniversitesi Bursa ilimizdedir üniversite hakkında birazcık bilgi verelim Aklın ve bilimin öncülük ettiği, Atatürk'ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yolda, bağımsızlık düşünceli ve kişisel sorumluluk duyguları gelişmiş ulusal değerlere saygılı olarak kültürel ve tarihi değerleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
146
Özyeğin Üniversitesi İstanbul'dadır Özyeğin Üniversitesi ’nin kuruluş çalışmalarına Hüsnü M Özyeğin Vakfı tarafından 2005 sonbaharında başlandı Kuruluş çalışmalarında meslek dünyası, öğretim üyeleri, üniversite ve lise öğrencilerinden oluşan 500'ü aşkın kişiyi kapsayan araştırmaların yanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt