iltasyazilim
FD Üye
Uğraştırmayan Samsa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet milföy hamuru
*1 su bardağı kıyılmış ceviz yada fındık
*1 adet yumurta beyazı
*2 yemek kaşığı şeker veya pudra şekeri
ŞERBETİ İÇİN:
*3, 5 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Uğraştırmayan Samsa Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Milföylerin çözülmesini bekleyin
*İyice çözüldükten sonra her bir parçayı merdane yardımıyla açın
*Eni ve boyu yaklaşık bir karış olacak şekilde
*Cevize yumurta akını ve şekeri ilave dip karıştırın
*Sıkma torbasına koyun
*Hamuru unlu tezgahta açtıktan sonra bir kenarına hazırladığınız ceviz içini koyun ve rulo yapıyoruz
*Ruloların açılmaması için dip kısmına fırça ile yumurta akı sürün
*Ruloları iki parmak genişliğinde dilimleyin
*Fırın tepsisine dizin
*Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin
*Eğer yumurta sürmek istemiyorsanız pişme süresini uzatabilir ve böylelikle iyice kızarmasını sağlayabilirsiniz
*Tatlınız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetinizi hazırlayın
*Yaklaşık 15 dakika kaynatın
*Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım
*Fırından çıkardığınız tatlılarınızın üzerine sıcak şerbeti gezdirin
*Kesinlikle hamurlaşmıyor
*Tatlı ve şerbet ikiside sıcak olmalı
*AFİYET OLSUN NOT:BU TARİF 2 ÖLÇÜLÜ YAPILDI NOT 1: Önce milföy kenarları birbirine değecek şekilde yapıştırılır Sonra 2 ya da 3 sefer katlanılır Tabi unsuz açmayı denemeyin Yoksa tezgaha yapışır
*10 adet milföy hamuru
*1 su bardağı kıyılmış ceviz yada fındık
*1 adet yumurta beyazı
*2 yemek kaşığı şeker veya pudra şekeri
ŞERBETİ İÇİN:
*3, 5 su bardağı şeker
*3, 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Uğraştırmayan Samsa Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Milföylerin çözülmesini bekleyin
*İyice çözüldükten sonra her bir parçayı merdane yardımıyla açın
*Eni ve boyu yaklaşık bir karış olacak şekilde
*Cevize yumurta akını ve şekeri ilave dip karıştırın
*Sıkma torbasına koyun
*Hamuru unlu tezgahta açtıktan sonra bir kenarına hazırladığınız ceviz içini koyun ve rulo yapıyoruz
*Ruloların açılmaması için dip kısmına fırça ile yumurta akı sürün
*Ruloları iki parmak genişliğinde dilimleyin
*Fırın tepsisine dizin
*Üzerlerine yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin
*Eğer yumurta sürmek istemiyorsanız pişme süresini uzatabilir ve böylelikle iyice kızarmasını sağlayabilirsiniz
*Tatlınız pişerken bir tencereye şeker ve suyu alıp şerbetinizi hazırlayın
*Yaklaşık 15 dakika kaynatın
*Limon suyunu sıkıp ocaktan alalım
*Fırından çıkardığınız tatlılarınızın üzerine sıcak şerbeti gezdirin
*Kesinlikle hamurlaşmıyor
*Tatlı ve şerbet ikiside sıcak olmalı
*AFİYET OLSUN NOT:BU TARİF 2 ÖLÇÜLÜ YAPILDI NOT 1: Önce milföy kenarları birbirine değecek şekilde yapıştırılır Sonra 2 ya da 3 sefer katlanılır Tabi unsuz açmayı denemeyin Yoksa tezgaha yapışır