iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
3 haşlanmış patates
4 kornişon turşu
4 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
2 kırmızı biber
siyah zeytin
süzme yoğurt
zeytinyağı
tuz
karabiber
limon
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz ya da eziyoruz Taze soğanları, maydanozu ve turşuyu ince ince doğruyoruz Hepsini karıştırma kabına koyuyoruz Tuz, karabiber döküyoruz Limon suyunu ve zeytinyağını da ilave edip harcı iyice karıştırıyoruz
Servis tabağına patatesli harcı koyuyoruz Elimizle uğur böceği gövdesi gibi tepeleme düzgün şekil veriyoruz Üzerine süzme yoğurdu kaşık ya da spatulayla sürüyoruz Budolabında dinlendiriyoruz Kırmızı biberleri minik minik doğruyoruz ve üzerine serpiyoruz Kafa kısmına kırmızı biber serpmiyoruz Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz, ikiye kesiyoruz ve uğur böceğinin sırt kısmına hem aralıklı olarak hem de ortaya tek çizgi olarak koyuyoruz Kalan zeytinleri de ikiye kesip kafa kısmına yapıştırıyoruz İki de anten yaparak servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta
3 haşlanmış patates
4 kornişon turşu
4 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
2 kırmızı biber
siyah zeytin
süzme yoğurt
zeytinyağı
tuz
karabiber
limon
HAZIRLANIŞI:
Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz ya da eziyoruz Taze soğanları, maydanozu ve turşuyu ince ince doğruyoruz Hepsini karıştırma kabına koyuyoruz Tuz, karabiber döküyoruz Limon suyunu ve zeytinyağını da ilave edip harcı iyice karıştırıyoruz
Servis tabağına patatesli harcı koyuyoruz Elimizle uğur böceği gövdesi gibi tepeleme düzgün şekil veriyoruz Üzerine süzme yoğurdu kaşık ya da spatulayla sürüyoruz Budolabında dinlendiriyoruz Kırmızı biberleri minik minik doğruyoruz ve üzerine serpiyoruz Kafa kısmına kırmızı biber serpmiyoruz Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıyoruz, ikiye kesiyoruz ve uğur böceğinin sırt kısmına hem aralıklı olarak hem de ortaya tek çizgi olarak koyuyoruz Kalan zeytinleri de ikiye kesip kafa kısmına yapıştırıyoruz İki de anten yaparak servis ediyoruz
Kaynak : Oktay Usta