Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Uğur Böceği Şeklinde Ekmek

Uğur Böceği Şeklinde Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Uğur Böceği Şeklinde Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*4 su bardağı un
*1 paket kuru maya (10 gr)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 çay bardağı süt (ılık olacak)
*1 adet yumurta
*1,5 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri için;

*1 yumurtanın sarısı
*Çörek otu

Uğur Böceği Şeklinde Ekmek Tarifi Yapılışı Unumuzu yoğurma kabına alıyoruz Ortasını açıyoruz Mayayı, tuzu, şekeri, yumurtayı, sıvı yağı katıyoruz Ilık sütü de ekleyerek yavaş yavaş hamurumuzu yoğuruyoruz Mayalanmaya bırakıyoruz Dikdörtgen borcamı yağlayıp mayalanan hamurdan bir büyük parça yapıyoruz Resimdeki gibi Sonra kafası için yine orta boyutta yuvarlak parça yapıyoruz Resimde ki gibi gözlerini de yapıyoruz Önce gövdesini yerleştirip kanatlarını yapmak için bıçakla gövde kısmı kesiyoruz Sonra kafasını ve gözleri yerleştiriyoruz Yumurtanın sarısı güzelce her yerine sürüp çörek otu ile beneklerini yapıyoruz 180 derece de üzeri kıpkırmızı olana kadar pişiriyoruz Evde mis kokulu ekmeğiniz hazır, afiyet olsun
Ekmeği şekillendirme fikrini nette gezinirken gördüm değişik geldi yaptım çok güzel oldu beğenince de sizlerle paylaştım

858,496Konular
982,184Mesajlar
30,117Kullanıcılar
alisahn46Son üye
Üst Alt