Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uğur Böcekli Pasta

Uğur Böcekli Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler

1 adet Pandispanya Keki İçin Malzemeler:

5 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı un,
Yarım paket kabartma tozu




Beyaz Kreması İçin Malzemeler:

28 yemek kaşığı toz şeker,
16 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
2 kg süt

Kakaolu Kreması İçin Malzemeler:

28 yemek kaşığı toz şeker,
17 yemek kaşığı un,
4 yemek kaşığı kakao,
1 kg süt,
1 kg su

Üzeri İçin:

3 paket beyaz krem şanti,
1 adet kakaolu krem şanti

Arasına Koymak İçin:

45 adet muz,
Yarım paket damla çikolata


Yapılışı

Pandispanyası için; yoğurma kabına yumurtaları, toz şekeri koyalım ve mikserle yoğurt kıvamına gelene kadar 15 dakika çırpalım
İçine azar azar unu, kabartma tozunu ilave edip, çırpma teli ile yavaş yavaş karıştıralım
Kare fırın tepsisine pişirme kağıdını serelim ve pandispanya hamurunu döküp tepsiye eşit olarak yayalım
Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 10 15 dakikada pişirelim ( kürdan ile kontrol edelim )

Kreması için: orta boy bir tencereye süt haricindeki diğer malzemeleri koyalım
Tel çırpıcı ile karıştırıp sütü azar azar ilave edelim
Süt kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim ve soğumaya bırakalım
Krema soğuduktan sonra 12 dakika mikser ile çırpalım
Kremayı hazır kullanmak istiyorsanız bim de satılan daphne markalı pasta kremasını kullanalım ( evde yapılmış kremaya en yakın krema ve tadı da gayet iyi )

Üzeri için; Krem şantileri ayrı ayrı hazırlayıp 1 saat buzdolabında dinlendirelim

Kare bir tepsiyi ters çevirip tepsinin tersini folyo ile kaplayalım

Pandispanyayı ortadan ikiye kesip pandispanyanın bir parçasını folyo serdiğimiz tepsinin tersine yerleştirelim
Pandispanyanın üzerine kremanın yarısından az koyalım ve yayalım
Kremanın üzerine muz dilimleri yerleştirelim ve damla çikolata serpelim
Sonra pandispanyanın kalan parçasını üzerine kapatalım
Kalan kremayı pandispanyanın her tarafını kaplayacak şekilde spatula ile sürüp 30 dakika buzdolabında dinlendirelim
Daha sonra bir kürdan ile uğur böceği şeklini kremanın üzerine çizelim
1 adet pişirme kağıdından külah yapıp kenarlarının açılmaması için bantlayalım
Külahın ucunun kalınlığını istediğiniz şekilde hazırlayıp makasla keselim
Uğur Böceği şeklinin üzerinden kakaolu krem şanti ile geçelim
Sonra kakaolu krem şantiyi ucu şekilli sıkma torbasına doldurup uğur böceğinin beneklerini, antenlerini, göz bebeklerini, yüzünü, gövdesinin orta kısmını süsleyelim
Beyaz krem şantinin birazına bir çimdik kırmızı şeker boyası ilave edip karıştıralım
Kırmızı renk olan krem şantiyi ucu şekilli sıkma torbasına doldurup, uğur böceğinin kanatlarını, bir sıra pastanın kenarını süsleyelim
Daha sonra beyaz krem şantiyi sıkma torbasına dolduralım ve uğur böceğinin dışında kalan alanı, pastanın kenarlarını süsleyelim
Pastanın süsleme işlemi bitince 1 gün buzdolabında bekletelim ve sonra servis yapalım

Not: İki adet krema tarifi hazırladık Bunlardan sadece bir tanesini kullanalım

 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt