Gazeteci Uğur Mumcu, vefatının 29'uncu yılında bombalı suikasta uğradığı Ankara'daki konutunun önünde karanfillerle anıldı.
24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'da meskeninin önünde arabasına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu ömrünü yitiren gazeteci ve muharrir Uğur Mumcu için vefatının 29'uncu yıl dönümünde anma merasimi düzenlendi.
Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Mumcu'nun konutunun bulunduğu sokaktaki Faili Meçhuller Anıtı'nda toplandı.
Vatandaşlar, Mumcu'nun hayatını kaybettiği alana karanfil bıraktı ve mum yaktı.
Mumcu'yu sevenler yazdıkları şiirleri ve onun fotoğrafları ile eski çok sayıda gazetecinin fotoğrafını da anıta bıraktı. Daha sonra Mumcu için hürmet duruşunda bulunuldu.
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, Çankaya Belediyesi Lideri Alper Taşdelen ve CHP milletvekilleri ve üyelerinden oluşan heyet de Mumcu’nun ailesini meskeninde ziyaretti.
1 saat süren görüşmenin akabinde Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti Faili Meçhuller Anıtı'na karanfil bıraktı, hürmet duruşunda bulundu.
"Hiç kimse Uğur Mumcu'yu unutmasın"
Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu'nun vefatının üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatarak, 'O unutulmadı, unutulmayacak. Medya dünyasının değerli bir temsilcisiydi. Araştırmacı gazeteciliği ondan öğrendik. Bir olay olduğu vakit bütün detaylarıyla kamuoyunu bilgilendirme konusunda bir gazetecinin nasıl uğraş göstermesi gerektiğini ondan öğrendik. Ancak onu katlettiler. Acısı hala yüreğimizde. Acısı dinmedi, dinmeyecek. Onun önderliğinde, onun yol göstericiliğinde bütün medya dünyasının ortak uğraş harcaması benim en büyük dileğimdir. Şayet biz olayların detaylarını öğrenebilirsek, kamuoyuna bütün bu detayları bir biçimiyle aksettirebilirsek gazeteci olarak misyonumuzu yapmış oluruz. Gerçekleri yazmanın güç olduğunu biliyorum. Hele bugünkü şartlarda gerçekleri yazmak son derece güç. Sıkıntı olduğunu, baskıların olduğunu biliyorum. Ancak hiç kimse Uğur Mumcu’yu unutmasın. Gerçekleri araştırma uğruna hayatını rahatlıkla feda edebilecek bir yiğitti o. O yiğidi her vakit her yerde her ortamda hürmetle anacağız' tabirlerini kullandı.