iltasyazilim
FD Üye
Ukrayna Mutfağı
Ukrayna Yemekleri
Ukrayna yemek yemek kültüründe geleneksel yemek yemek üç başlıca öğeden oluşur Birinci anlamına gelen 'Pervoye' genelde çorba veya salatayıantreyi, Borş çorbasını (ukraynacası borşç) , ikinci anlamına gelen 'Ftoroye' yanına patates olan et, tavuk ya da balığı, üçüncü anlamına gelen 'Tretye' ise kompostoyu ya da tatlı temsilcilik eder
ÇORBALAR
BORCH (Borç)
Borç çorbası Ukrayna mutfağının temel yemeklerinden biridirTüm dünyada borç deyince eski sovyetler birliğinin etkisi ile birçok insanlar Rus yemeği olarak bilir fakat Borç Ukrayna mutfak kültürünün temel taşıdırRus mutfağının ise Şi adlı çorbası vardır Borç Ukraynada içindeki malzemelere göre bambaşka tutulan tam 22 çeşitte yapılır
SICAK YEMEKLER
Seçim edilen en fazla yemekler patates,lahana,havuç ve pancar gibi kök sebze türleriyle yapılan yemeklerdirBunlardan bazıları ; greçka ya da pirinçden yapılan Glopsy (lahana dolması),pelmeni (iri mantı), Vereniki (hamur yemeğiiçindeki malzemeye tarafından tatlısı da olur)
Verenki
Pelmeni
Kiev Köftesi(Kiev usulü tavuk) de Ukrayna mutfağının dünyaca bilinen kraliçe yemeğidirTavuk budunun içine konan farklı alanlara yönlendirilmiş baharatları ve tereyağı ile yapımı zorlama olmasına rağmen sofraların vazgeçilmezidir
*
Ukrayna Yemekleri
Ukrayna yemek yemek kültüründe geleneksel yemek yemek üç başlıca öğeden oluşur Birinci anlamına gelen 'Pervoye' genelde çorba veya salatayıantreyi, Borş çorbasını (ukraynacası borşç) , ikinci anlamına gelen 'Ftoroye' yanına patates olan et, tavuk ya da balığı, üçüncü anlamına gelen 'Tretye' ise kompostoyu ya da tatlı temsilcilik eder
ÇORBALAR
BORCH (Borç)
Borç çorbası Ukrayna mutfağının temel yemeklerinden biridirTüm dünyada borç deyince eski sovyetler birliğinin etkisi ile birçok insanlar Rus yemeği olarak bilir fakat Borç Ukrayna mutfak kültürünün temel taşıdırRus mutfağının ise Şi adlı çorbası vardır Borç Ukraynada içindeki malzemelere göre bambaşka tutulan tam 22 çeşitte yapılır
SICAK YEMEKLER
Seçim edilen en fazla yemekler patates,lahana,havuç ve pancar gibi kök sebze türleriyle yapılan yemeklerdirBunlardan bazıları ; greçka ya da pirinçden yapılan Glopsy (lahana dolması),pelmeni (iri mantı), Vereniki (hamur yemeğiiçindeki malzemeye tarafından tatlısı da olur)
Verenki
Pelmeni
Kiev Köftesi(Kiev usulü tavuk) de Ukrayna mutfağının dünyaca bilinen kraliçe yemeğidirTavuk budunun içine konan farklı alanlara yönlendirilmiş baharatları ve tereyağı ile yapımı zorlama olmasına rağmen sofraların vazgeçilmezidir
*