iltasyazilim
FD Üye
Ukraynanın Kültürü Hakkında Data
Ukraynanın Yemek Yemek Kültürü
Birinci Cihan Harbinin başladığı sırada Galiçyada yaşıyan Ukraynalılar kendi kültür, siyasi ve dini kurumlarını geliştirmişlerdi
Ukraynalı ve Moğol Tatar karışımıymış diye bir görünüm de yaygındır Ruslar, SSCB zamanında Ukraynalılara yoğun bir şekilde baskı yapmışlar onlara Rus kültür ve dilini yoğun bir şekilde aşılamışlardır Öyleki, Ukraynalıların ayrı bir ulus olduğunu düşünenler hapse atılmışlar zorlama altına alınmıştır Yoğun baskılar sonucu Ukraynalılar farklı bir kamu olduklarını öbür bir dil konuştuklarını yıllardan beri kimseye anlatamamışlardır Bağımsızlıktan sonra Ukrayna dili devlete ait dil olmuş okullarda ve günlük yaşamda Ukrayna dili yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır
Ukrayna yemek yemek kültürü, ikliminin sağladığı koşullar ve kısmen eski Sovyet yemek yemek kültürünün etkisi altındadır, Geleneksel yemek yemek üç Asıl öğeden oluşur Birinci anlamına gelen 'Pervoye' genellikle çorba veya salatayıantreyi, Borş çorbasını (ukraynacası borşç) , ikinci anlamına gelen 'Ftoroye' yanına patates olan et, tavuk ya da balığı, üçüncü anlamına gelen 'Tretye' ise kompostoyu veya tatlı temsilcilik eder İklim nedeniyle genellikle soğuk havaya dirençli olan lahana, patates, şalgam gibi sebzeler bol tüketilir
Süt ürünleri de geleneksel beslenmede önemli yere sahiptir Kaşar peyniri, lor, 'smetana' adı verilen ve her yemeğe ve tatlıya ek edilebilen özel krema, yoğurt, kefir yoğun olarak tüketilir Reçel ve turşu çeşitleri de halkın tüketiminde manâlı yer miktar Yaz sebzelerinin tamamı adeta bulunmaktadir Hem doğal, hem kültür almak üzere yoğun olarak mantar tüketilir *
Ukraynanın Yemek Yemek Kültürü
Birinci Cihan Harbinin başladığı sırada Galiçyada yaşıyan Ukraynalılar kendi kültür, siyasi ve dini kurumlarını geliştirmişlerdi
Ukraynalı ve Moğol Tatar karışımıymış diye bir görünüm de yaygındır Ruslar, SSCB zamanında Ukraynalılara yoğun bir şekilde baskı yapmışlar onlara Rus kültür ve dilini yoğun bir şekilde aşılamışlardır Öyleki, Ukraynalıların ayrı bir ulus olduğunu düşünenler hapse atılmışlar zorlama altına alınmıştır Yoğun baskılar sonucu Ukraynalılar farklı bir kamu olduklarını öbür bir dil konuştuklarını yıllardan beri kimseye anlatamamışlardır Bağımsızlıktan sonra Ukrayna dili devlete ait dil olmuş okullarda ve günlük yaşamda Ukrayna dili yoğun bir şekilde kullanılmaya başlamıştır
Ukrayna yemek yemek kültürü, ikliminin sağladığı koşullar ve kısmen eski Sovyet yemek yemek kültürünün etkisi altındadır, Geleneksel yemek yemek üç Asıl öğeden oluşur Birinci anlamına gelen 'Pervoye' genellikle çorba veya salatayıantreyi, Borş çorbasını (ukraynacası borşç) , ikinci anlamına gelen 'Ftoroye' yanına patates olan et, tavuk ya da balığı, üçüncü anlamına gelen 'Tretye' ise kompostoyu veya tatlı temsilcilik eder İklim nedeniyle genellikle soğuk havaya dirençli olan lahana, patates, şalgam gibi sebzeler bol tüketilir
Süt ürünleri de geleneksel beslenmede önemli yere sahiptir Kaşar peyniri, lor, 'smetana' adı verilen ve her yemeğe ve tatlıya ek edilebilen özel krema, yoğurt, kefir yoğun olarak tüketilir Reçel ve turşu çeşitleri de halkın tüketiminde manâlı yer miktar Yaz sebzelerinin tamamı adeta bulunmaktadir Hem doğal, hem kültür almak üzere yoğun olarak mantar tüketilir *