Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ülkemizde Arıcılık Nerelerde Yapılır

Ülkemizde Arıcılık Nerelerde Yapılır
0
187

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Ülkemizde Arıcılık Nerelerde Yapılır,Arıcılık Hangi Bölgelerde Yapılır, Arıcılık Nerede Yapılır, Bal Nerede Üretilir,




BAL:
Arının yaşayabildiği tekrar eksik ya da çok bal yetişir
Bazı bölgelerin balları farklıdır Örneğin Düzcede acı bal (çılgın bal da denir Yenince baş dönmesi yapar, Arılara yedirilirse, çalışma hızları artar Bazı arıcılar, ilk baharda arılarını orada bir müddet bekletip, kuvvetlenmesini sağlarlar) yetişir Marmariste çam balı, Rize de Anzer balı Türkiyenin genelinde Plato balı ya da çiçek balı adı verilen genel bal türü yetişir

POLEN (polen): Yavru arıların yumurtadan çıkıp, larva halindeyken beslenmeleri için üretilen yiyecekleri, polenden yapılır

ARISÜTÜ:
Belli Başlı arı (ya da Kraliçe arı) nın uzun ömürlü(358 yıl) olmasını sağlayan, larva (kurtçuk) halindeyken beslendiği, arılar göre özel olarak üretilip kapsülüne yerleştirilen krem rengi ve kıvamında özel bir gıda maddesidir Saf olarak yenirse öldürücü olduğu söylenir Onun için, belli bir oranda balla karıştırılıp piyasada satılır
25 Sene arıcılık yapmış, tecrübeli, tanıdığım birinden duyduğum acayip söz: Bal, sadece çiçeklerden olmaz, BAL HAM YAĞMASI GİBİ GÖKTEN YAĞAR

Ülkemiz ayrı ekolojik ve iklim özelliklerine sahip bölgeleri ile arıcılık konusunda dünya çapında iyi bir potansiyele sahiptir Dünyadaki tarımsal gelişmelere parelel olarak arıcılık tekniği ve yenilikleri birazcık yavaş da olsa ülkemizde de uygulanmaya başlamaktadır Tarım ve Köyişleri Bakanlığı önderliğinde arıcıların Arı Yetiştiricileri Birliği adı aşağıda örgütlenme faaliyetleri hızlanmış, son birkaç yıl içerisinde yeni yönetmelik ve düzenlemeler yapılmıştır Bütün bu incelemeler arıcılık sektöründe geçmiş yıllara oranla büyük atılımlar yaşanmasına neden olmuştur

Tarımda verimliliğin etkileyen iki esas esastan biri olan genetik inşa nesilden nesile aktarılır ve kolaylıkla değiştirilemezler Verimi etkileyen ikinci öğe ise çevre faktörleridir Birim alandan ya da canlıdan verimliliği artırmak için her iki faktörün de yerinde olması gerekir Bir canlının yapısını değiştiremeyiz, oysa sonraki nesilleri veya o canlıyı üretim dışı bırakarak farklı genetik yapıdaki canlıyı getirerek genetik yapıyı değiştirebiliriz Ama genetik yapının değişiminde çevre şartlarına uygunluk çok önemlidir bu nedenle kademeli olarak ıslah çalışmalarının yürütülmesi daha başarılı olacaktır Tekrar çevre faktörlerinde de bir takım iyileştirmeler yapılabilir Örneğin arıcılık açısından baktığımızda bakım ve besleme koşullarının iyileştirilmesi ve flora değişikliği iyileştirme olabilir Dünya üstünde bu amaçla yapılan çalışmalarda maksimum kullanılan arılar olan İtalyan ve Karniyol gibi arı ırkları ile bazı ıslah çalışması ürünleri (örneğin Buckfast arısı) gibi materyaller değişik yollar ile ülkemize getirilip kullanılmaktadır Bu arılar ile yapılan bilimsel araştırmalar da vardır Bu çalışmalardan elde edilen sonuçlara ve dünyada yapılan egzersiz sonuçlarına göre bu arı materyallerinin ülkemizde kontrollü olarak kullanılmasının yardımsever olacaktır Oysa bilhassa şunu belirtmekte menfaat vardır Ülkemizde Anadolu arısının Muğla ekotipinin ve Kafkas ırkının korunması ve yapılacak ıslah çalışmalarında mutlaka kullanılmaları gerekmektedirAyrıca yurt dışından getirilecek materyali Bakanlık ve Üniversiteler işbirliği ile rahatsızlık ve zararlı bulaşmasına karşı denetleme edilerek getirilmesi ülke arıcılığımızın geleceği açısından oldukça büyük önem talep etmektedir *
 
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt