Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ülkemizde ilköğretim Haftası

Ülkemizde ilköğretim Haftası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ilköğretim haftası nedir neden kutlanır,

İLKÖĞRETİM HAFTASI

Ülkemizde okulların başladığı ilk hafta İlköğretim okulları aralarında İlköğretim haftası olarak kutlanırBu günlerde okullarda şiirler okunur şarkılar söylenirKüçük törenler yapılırPeki neden bu hafta kutlanır?

Çünkü bir ırk ancak eğitimle öğretimle kalkınırVe öğremeye de önce ailede sonra ilköğretim okullarında başlarızBir ülkeni eğitimcileri,aydınları eğer ancak ne kadar çok olursa o ülke öyle fazla kalkınırVe okulların açıldığı birincil hafta bu yüzden kutlanır

Her sene Eylül ayının üçüncü haftası ( okulların açıldığı birincil hafta ) İlköğretim Haftası olarak kabul edilmiştir Bu hafta baştan başa okumanın önemi, okulun değeri ve kutsallığı halka anlatılır Okumanın yazmanın önemi, gazete, dergi, radyo ve televizyonlarda hafta boyunca anlatılmaya çalışılır Bu konu üstünde önemle durulur Okulsuz yerlere mektep açılmaya çaba edilir İlköğretimin önemi anlatılır *

858,475Konular
981,230Mesajlar
29,549Kullanıcılar
ux720Son üye
Üst Alt