bilgisayarci
FD Üye
GÜZEL Parti'den istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal'ın AKP'ye geçti. Tuba Vural Çokal'ın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daveti üzerine bu kararı aldığı kulislerde konuşuluyor.
Çokal'a AKP rozetini AKP Genel Lideri Erdoğan küme toplantısında taktı.
"ÜLKÜCÜLER DIŞLANIYOR" DEMİŞTİ
ÂLÂ Parti'den istifa eden Tuba Vural Çokal yazılı açıklama yapmıştı. Çokal, Genel Liderin ve yetkili şuraların haberi-onayı olmaksızın, tüzük dışı uygulamaları vazife değişiklikleri yapıldığını öne sürerek, "Her ne kadar Genel Lider Meral Akşener, parti teşkilatlarıyla aykırı düştüğümü lisana getirmiş olsa da gerçekte olan teşkilatımızı ve yol arkadaşlarımızı keyfi bir vilayet liderine karşı savunmuş olmamdır. Savunduğum yol arkadaşlarım kongre korkusu olmayan, ÂLÂ Parti kuruluşunun en başından beri canhıraş ve cesurca çalışan arkadaşlarımızdı. Lakin Genel Liderin ve yetkililerin haberi olmadığını beyan etmelerine karşın, ismini koyamadığımız bir biçimde emek sahipleri, kongre hakları ellerinden alınmak için uydurulmuş lokal haberlerle evvel disipline sevk edildi, sonra misyonlarından alındılar" demişti.
Çokal, "Elbette her şeye karşın uğraşıma devam edebilirdim, lakin parti içinde Türk milliyetçilerinin ve davacıların ikinci sınıf birey yapılmaya ve dışlanmaya çalışılması, telaffuzlarla hareketlerin birbirini tutmaması ve milliyetçiliğin seçmeni elde tutmaya yönelik bir söyleme dönüşmesi hayal kırıklığına neden olmuştur. Bu hayal kırıklığının bir sonucu olarak, şiddetli bir süreçte bütün riskleri göze alarak dahil olduğum ve kurucu ilçe başkanlığı yaptığım ÂLÂ Parti'den, STK ile Bağlantılardan Sorumlu Genel Lider Yardımcılığı ve Genel Yönetim Konseyi Üyeliği üzere görevlerime karşın istifamı verdim. Elbette konuşulacak çok şey olmasına karşın, gerektiğinde vicdanımın sesini dinleyerek en acı kararları almam gerektiğini bana fedakarlıkla öğreten Genel Lider Sayın Meral Akşener'e teşekkür eder, artık eski yol arkadaşlarım olan kıymetli YETERLİ Partililere muvaffakiyetler dilerim" sözlerini kullanmıştı.