iltasyazilim
FD Üye
ULUDAĞ TATLISI
MALZEMELER:
1 kilo kestane,
750 gram toz şeker,
8 yumurta,
50 gram Antep fıstığı,
50 gram meyve şekerlemesi,
3 çorba kaşığı un,
2 tatlı kaşığı vanilya,
su
YAPILIŞI:
Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur,
•Tencere suyla doldurulur Ateşe oturtulur iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır
•Ateşten alınır, suyu süzülür Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur
•Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur
•1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur
•Suyunu çekinceye kadar kaynatılır
•Vanilya konup ateşten indirilir
5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla “kek yapılır Sonra servis tabağına konur
•Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir
•250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından “Krem şanti yapılır Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır
Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır
MALZEMELER:
1 kilo kestane,
750 gram toz şeker,
8 yumurta,
50 gram Antep fıstığı,
50 gram meyve şekerlemesi,
3 çorba kaşığı un,
2 tatlı kaşığı vanilya,
su
YAPILIŞI:
Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur,
•Tencere suyla doldurulur Ateşe oturtulur iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır
•Ateşten alınır, suyu süzülür Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur
•Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur
•1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur
•Suyunu çekinceye kadar kaynatılır
•Vanilya konup ateşten indirilir
5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla “kek yapılır Sonra servis tabağına konur
•Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir
•250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından “Krem şanti yapılır Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır
Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır