Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uludağ tatlısı

Uludağ tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
ULUDAĞ TATLISI













MALZEMELER:

1 kilo kestane,

750 gram toz şeker,

8 yumurta,

50 gram Antep fıstığı,

50 gram meyve şekerlemesi,

3 çorba kaşığı un,

2 tatlı kaşığı vanilya,

su



YAPILIŞI:

Kestaneler yıkanır, dış kabukları soyulur, tencereye konur,

•Tencere suyla doldurulur Ateşe oturtulur iç kabukları soyul*maya başlayıncaya kadar kaynatılır

•Ateşten alınır, suyu süzülür Kestanelerin kabukları soyulur, tek*rar tencereye konur

•Üstlerini örtecek kadar su ilave edilir, ateşe oturtulur

•1 fincan kadar suyu kalınca 500 gram şeker konur

•Suyunu çekinceye kadar kaynatılır

•Vanilya konup ateşten indirilir

5 yumurta ve 3 çorba kaşığı unla “kek yapılır Sonra servis tabağına konur

•Kestaneler seyrek telli elekten kekin üzerine geçirilir

•250 gram şeker ile 5 yumurta sıkından “Krem şanti yapılır Torbaya doldurulup kestanelerin üstüne sıkılır

Krem donunca meyve şekerlemeleriyle süslenip servis yapılır


 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt