Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uludağ Üniversitesi hangi ilimizdedir?

Uludağ Üniversitesi hangi ilimizdedir?
0
142

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Uludağ Üniversitesi Bursa ilimizdedir üniversite hakkında birazcık bilgi verelim
Aklın ve bilimin öncülük ettiği, Atatürk'ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yolda, bağımsızlık düşünceli ve kişisel sorumluluk duyguları gelişmiş ulusal değerlere saygılı olarak kültürel ve tarihi değerleri benimsemiş, modern görünüşlü gençler yetiştirmeyi niyet edinen üniversitemize alt olarak, 13 Fakülte, 3 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuar, 4 Enstitü, 18 Tatbik ve Araştırma Merkezi ile 2 Araştırma Merkezi ve Rektörlüğe bağlı olarak kurulan 5 bölüm bulunmaktadır

1970 yılında İstanbul Üniversitesi'ne alt olarak kurulan Bursa Tıp Fakültesi ile 1974 yılında kurulan Bursa İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Üniversitenin temelini oluşturmaktadır

11 Nisan 1975 tarih ve 15205 sayılı Devlete Ait Gazetede yayınlanan 1873 Sayılı Kanun ile Bursa ’da “Bursa Üniversitesi adı ile kurulan Üniversitemiz, 20 Temmuz 1982 tarihinde Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Uludağ Üniversitesiadını almıştır *

Similar threads

Karabük Üniversitesi hangi ilimizdedir? Karabük Üniversitesi Karabük ilinde bulunmaktadır Karabük Üniversitesi 62 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Selçuk Üniversitesi hangi ilimizdedir? KOnya ilimizdedir Konya'da üniversite açılması konusunun gündeme geldiği tarih 1955 yılıdır Bu tarihte Konya'da üniversitenin kurulması için TBMM'de bir kanun tasarısı hazırlandı Tasarı, Milletvekillerinin yarısından fazlası göre da imzalandı Fakat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Korkut Soy Üniversitesi Osmaniye ilimizdedir Osmaniye ’de başlangıçta Ulusal Eğitim Bakanlığına tabi olarak 1976 yılında Osmaniye Belediyesine ait bir binada kurulan Osmaniye Iş Yüksekokulu daha sonra 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun kabulü ile 04111981 tarihinde Çukurova üniversitesine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Sütçü İmam Üniversitesi Kahramanmaraş'tadır 1992 yılında yerleşmiş olan Sütçü İmam Üniversitesi, kurulduğu günden bu yanlamasına her geçen gün kendini yenileyerek ve geliştirerek çağdaş bir dış görünüş kazanmış, sosyal, bilimsel ve kültürel etkinlikleriyle yüksek eğitim standartlarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Ufuk Üniversitesi hangi ilimizdedir? Ankara ilimizdedir Ufuk Üniversitesi; 18 Aralık 1999 tarih ve 23910 sayılı Devlete Ait Gazete ’de yayımlanan 4488 sayılı Kanun ile Türkiye Trafik Kazaları Destek Vakfı göre 2547 sayılı Kanunun Vakıf Yüksekögretim Kurumlarina ilişkin hükümlerine ast almak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt