Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Emek Ödülleri Verildi

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Emek Ödülleri Verildi
0
81

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Zihni Göktay, “Adana; fikir adamlarıyla, devlet adamlarıyla, sanatıyla sanatkarıyla çok değerli bir şehir”

29. Milletlerarası Adana Altın Koza Sinema Şenliği açılış gecesinde ‘’Orhan Kemal Emek Ödülleri’’ sahiplerine takdim edildi. Ehil Dikinciler’in sunumuyla Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleşen gecede mükafatlar, tiyatronun usta ismi Zihni Göktay, oyuncu, müzikçi ve makyaj sanatkarı Suzan Kardeş ile Sinema İşçileri Sendikası Eski Lideri Zafer Ayden’e verildi.

SANATÇI OLMAK BÜYÜK İŞ

Adana Büyükşehir Belediye Lideri ve Şenlik Onursal Lideri Zeydan Karalar, kıymetli gecenin açılışında kelam aldı ve uzun yıllardır topluluklara hitap etmesine karşın sanatkarların karşısında konuştuğunda heyecanlandığını söyledi. Lider Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Efendiler! Hepiniz mebus olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta Reis-i Cumhur olabilirsiniz ama sanatkar olamazsınız” kelamlarına vurgu yaptı.

ÖDÜL MERASİMİNE BİRBİRİNDEN PAHALI KONUKLAR KATILDI

Orhan Kemal Emek Mükafatları Töreni’ne katılan sanatkarlar, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu, DİSK Genel Lideri İstek Çerkezoğlu, Eşber Yağmurdereli, ilçe belediye liderleri, vilayet liderleri, politikler, sendikacılar, milletvekilleri, konuklar ve Adanalıları selamlayan Lider Zeydan Karalar, “Biz sanattan, demokrasiden, insan haklarından, emekten yanayız. Sinema kenti Adana’nın en manalı bedellerinden Milletlerarası Adana Altın Koza Sinema Festivali’ni 29. sefer gerçekleştiriyoruz. 1969’da başlayan, vakit zaman orta verilen şenliği biz 3 yıldır pandemiye karşın coşkulu, sinemaya, Adana’ya, sanatkarlarımıza ve sinema kenti Adana’ya yakışır formda gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl ve daha evvelki yıllarda kaybettiğimiz sinema sanatkarlarımızı rahmet ve hürmetle anıyoruz” dedi.

MUSTAFA KEMAL, YAŞAR KEMAL, ORHAN KEMAL…

Usta sanatçı Zihni Göktay’a mükafatını, Adana Büyükşehir Belediye Bakanı Zeydan Karalar takdim etti. Göktay mükafatını alırken, “Birçok ödül aldım fakat birinci kez bir sinema şenliğinden ödül alıyorum. Benim kadrimi değerimi bilen herkese teşekkürü borç biliyorum. Adana benim için çok kıymetli bir kent. Yalnız kebabıyla, narenciyesiyle, pamuğuyla değil; sanatıyla, fikir adamlarıyla, devlet adamlarıyla, sanatkarıyla da çok değerli bir kenttir benim içim. 1964 yılında birinci turnemi de Adana’ya yapmıştım. Benim için Kemaller çok kıymetli; Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Mustafa Kemal... Bu hoş ödül için çok teşekkür ediyorum” dedi.

USTALARIMIZ SETLERDE OLSUNLAR

Orhan Kemal Emek Ödülü’nün bir başka sahibi Suzan Kardeş’e mükafatını, şair-yazar Ataol Behramoğlu ile Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü takdim etti. Suzan Kardeş mükafatını alırken; ''Ne keyifli buradayım. Bana bu mükafatı veren ve layık gören herkese teşekkür ediyorum. Buradan bir şey daha söylemek istiyorum. Lütfen meslek aşkı için setlerde var olmak isteyen, sinemanın her alanında olan, misyon alan arkadaşlarımızı, ustalarımızı da görelim. Onlar setlerde görülmek istiyorlar. Onların sırtında usta yazsın. Bu benim hayalim. Hepsi çok kıymetli. Sevgili üretimciler, ustalarımız setlerde olsunlar. Teşekkür ederim beni bu akşam görünür kıldığınız için. Zira yok olmak istemiyorum ve toplulukta var olmak istiyorum.'' dedi.

SET İŞÇİLERİ ADINA

Sine Sen’in eski Lideri ve 40 yıldır Sinema İşçileri Sendikası idare konseyinde olan Zafer Aydan ise mükafatını DİSK Genel Lideri İstek Çerkezoğlu’nun elinden aldı. Ayden, ''Bütün sinema işçileri ismine herkese teşekkür ederim. Bu mükafatı, sette, setten konuta dönerken hayatını kaybeden set işçilerine, iş cinayetinde yitirdiğimiz işçi kardeşlerime ve insanca gayret için hayatını veren yoldaşlarımız için alıyorum” diye konuştu…

SANATÇILAR AYAKTA ALKIŞLANDI

Şef Eray İnal idaresindeki Çukurova Senfonik Project’in sinema müzikleriyle renk kattıkları gecede Zuhal Olcay da sahne aldı. Sinemaseverlerin müziklerine eşlik ettiği Zuhal Olcay konserinin sürprizi ise Zihni Göktay ile Olcay’ın birlikte seslendirdikleri ‘’Lüküs Hayat’’ opereti oldu. Merasim, seyircilerin coşkulu alkışlarıyla sona ererken, sanatkarlar ayakta alkışlandı.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı