merhaba ben lise son oğrencisiyim ve universite sınavına giricem yalnız bolum onusunda kararsız kaldım eskiden uluslararası ilişkiler istiyodum şimdiyse uluslararası lojistik kafama daha yattı ancak şoyle bişey var uluslararası lojistik gorduğum kadarıyla sadece ozel uni lerde var sizce ulslararası ilişkilermi uluslararası lojistikmi ? %50 burslu bi şekilde istanbul beykent uni sinde uluslararsı lojistik okuma fikri var kafamda uluslararası ilşkiler okursam dışarıya gidicem uluslararası lojistik in onu daha acık ve iş bulma imkanları daha yuksekmiş bu konuda beni biraz aydınlatırsanız teşekkur ederim biraz bilgi almak istiyorum 2 bolum hakkındada şimdiden teşekkurler
Cevap: uluslararası lojistik
Uluslararası lojistik bolumu:
Dunyanın ve ulkemizin yıldızı parlayan ve hızla gelişen sektoru Lojistik, Turkiye'nin coğrafik avantajları nedeniyle onemli bir istihdam ve ulusal gelir kaynağı olabilecek bir sektor konumundadır Onemli olan doğru kararları doğru zamanlarda almaktır Bunun icin de her konuda olduğu gibi lojistik alanda da bilimsel temellere inilmek durumundadır
Lojistik Profesyonellerine, temel olarak;
İşletme
Lojistik
Yonetim
bilgi ve becerilerinin kazandırılması gerekmektedir Ayrıca;
Sureclerle Yonetim,
Stratejik ve Analitik Duşunme,
Planlı Calışma ve Takipcilik,
Muşteri Odaklılık,
Kendi Kendine Oğrenme,
Kendini Surekli Geliştirme,
Bilgi Teknolojilerini Kullanma,
Yabancı Dil,
İletişim ve Takım Calışması,
gerekli olan niteliklerdir
Bolum oğrenim ve eğitimi bu olcutlere uygun bir bicimde tasarlanmış olup, aynı şekilde uygulanmaktadır
Cevap: uluslararası lojistik
Uluslararası lojistik bolumu:
Dunyanın ve ulkemizin yıldızı parlayan ve hızla gelişen sektoru Lojistik, Turkiye'nin coğrafik avantajları nedeniyle onemli bir istihdam ve ulusal gelir kaynağı olabilecek bir sektor konumundadır Onemli olan doğru kararları doğru zamanlarda almaktır Bunun icin de her konuda olduğu gibi lojistik alanda da bilimsel temellere inilmek durumundadır
Lojistik Profesyonellerine, temel olarak;
İşletme
Lojistik
Yonetim
bilgi ve becerilerinin kazandırılması gerekmektedir Ayrıca;
Sureclerle Yonetim,
Stratejik ve Analitik Duşunme,
Planlı Calışma ve Takipcilik,
Muşteri Odaklılık,
Kendi Kendine Oğrenme,
Kendini Surekli Geliştirme,
Bilgi Teknolojilerini Kullanma,
Yabancı Dil,
İletişim ve Takım Calışması,
gerekli olan niteliklerdir
Bolum oğrenim ve eğitimi bu olcutlere uygun bir bicimde tasarlanmış olup, aynı şekilde uygulanmaktadır