
Birleşmiş Milletler Besin ve Tarım Örgütü'nün raporu Türkiye'nin Avrupa ülkeleri ortasında en az kırmızı et ve deniz eserleri tüketen ülke olduğunu ortaya koydu. Raporda dikkat çeken bir ayrıntı daha var: Türkiye'de et tüketilmiyor lakin obezite süratle artıyor.
Türkiye Avrupa ülkeleri ortasında en az kırmızı et ve deniz eserleri tüketen ülke. 'Obez ligi'nde ise önder durumda.
Datalar Birleşmiş Milletler Besin ve Tarım Örgütü'nün (FAO) raporundan.
Türkiye en az kırmızı et tüketen ülkelerden biri
Haber Küresel'in aktardığı rapora nazaran, Türkiye'de yılda kişi başı ortalama 5 kilogram balık tüketiliyor. Tepede 92 kilogram ile İzlanda yer alıyor.
Datalar kıyaslandığında Türkiye'de balık meskenlere neredeyse dört ayda bir giriyor.
'Kırmızı et tüketimi' datalarında de benzeri bir tablo gözleniyor. Türkiye yıllık kişi başı 39 kilogram tüketim ile en az kırmızı et yiyen ülkeler ortasında.
Türkiye hem kırmızı eti hem de balığı az tüketiyor lakin ülkedeki obezite oranı süratle artıyor.
Uzmanlar Türkiye'de artan obezitenin nedenlerinden en kıymetlisinin yetersiz ve yanlış beslenme olduğunu söylüyor.
Diyetisyen Neslihan Aktepe obeziteyle gayret için beyaz et tüketiminin artması gerektiğini vurguladı.