iltasyazilim
FD Üye
Umac Helva( Azeri Mutfağı Resimli Anlatım) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı un
*Yarim çay bardağı su
Kavurmak için;
*250 gram tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Limon
*İsteğe göre tarçın, karanfil
Umac Helva( Azeri Mutfağı Resimli Anlatım) Tarifi Yapılışı
Ben Azerbeycandan yazıyorum Ben bu helvayı şehit olmuş Türk kardeşlerimizin anısına yaptım Acınız acımızdı! Allah rahmet etsin
Kecelim tarife
Unumuza su ilave edip umac hazırlıyoruz Umac hazır olduktan sonra ince telli süzgeçten eliyib fazla ununu alıyoruz Aldıktan sonra normal süzgeçten geçiriyoruz Süzgecin altına bir tabak veya bir kap qoyuyuruz ki, küçük umaclar kapa dökülsün Süzgeçteki umac bittikten sonra kaptaki küçük umaçları temiz havlu üzerine yayıyoruz Tava da 250 qram tereyağını eritip umacları ilave ediyoruz Pembeleşene kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra şerbeti ilave ediyoruz Şerbet canina çekinceye kısık ateşte hızlı karıştırıyoruz Bu kadar Tesekkürler
*3 su bardağı un
*Yarim çay bardağı su
Kavurmak için;
*250 gram tereyağı
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 su bardağı su
*Limon
*İsteğe göre tarçın, karanfil
Umac Helva( Azeri Mutfağı Resimli Anlatım) Tarifi Yapılışı
Ben Azerbeycandan yazıyorum Ben bu helvayı şehit olmuş Türk kardeşlerimizin anısına yaptım Acınız acımızdı! Allah rahmet etsin
Kecelim tarife
Unumuza su ilave edip umac hazırlıyoruz Umac hazır olduktan sonra ince telli süzgeçten eliyib fazla ununu alıyoruz Aldıktan sonra normal süzgeçten geçiriyoruz Süzgecin altına bir tabak veya bir kap qoyuyuruz ki, küçük umaclar kapa dökülsün Süzgeçteki umac bittikten sonra kaptaki küçük umaçları temiz havlu üzerine yayıyoruz Tava da 250 qram tereyağını eritip umacları ilave ediyoruz Pembeleşene kadar kavuruyoruz Kavrulduktan sonra şerbeti ilave ediyoruz Şerbet canina çekinceye kısık ateşte hızlı karıştırıyoruz Bu kadar Tesekkürler