iltasyazilim
FD Üye
ümit artist yemek tarifleri resimli
ümit ustanın yemek yemek tarifleri
ÜMİT ARTIST EKŞİLİ MERCİMEK ÇORBASI
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
1 limonun suyu veya sumak ekşisi
12 paket Teremyağ
810 su bardağı et suyu ya da su
yeterince tuzlu ve kuru nane
Pirinçler ile mercimekleri, yeterince tuz ile birlikte haşlayalım
Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri aldıktan sonradan, salçayı ve dövdüğümüz sarımsakları ek edip, çorba özleninceye dek pişirelim
Pişince ekşisini ek edip, yağda kızdırdığımız naneyi de üstüne döküp, sıcak sıcak servis yapalım
Ümit Sanatçi Özbek Pilavı Tarifi
500 gr kuşbaşı et (kuzu ya da dana)
1 kg pilavlık pirinç
500 gr havuç
2 adet büyük irtifa kuru soğan
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
1 nehir bardağı kabuğu soyulmuş badem
1 çay bardağı bezelye
1 paket Teremyağ
Tuzlu
Karabiber
İnce kıydığımız 1 adet kuru soğanı, çeyrek paket Teremyağ yağında pembeleştirip, kuşbaşı indirilmiş kuzu etleri ile birlikte etler suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım
Etler yağına binince, domates salçasını da ek edip 12 sefer daha karıştırdıktan sonradan, etlerin üstüne 23 parmak çıkacak kadar sıcak su koyup,pişmeye bırakalım
Pişmesine yakın, yeterince tuzlu ve karabiberle birlikte kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde kestiğimiz havuçları da ilave edip, havuçlar ve etler tamamen pişinceye kadar bekleyelim
Daha önceden el dayanabilecek değin tuz sıcak suda ıslattığımız pirinçleri, tamamen yıkadıktan sonradan süzelim
Pilavı pişireceğimiz tencereye, geri kalan Teremyağını koyup, eritelim Kabuklarını soyduğumuz bademleri koyup biraz kavurduktan sonradan, ince kıydığımız kalan 1 adet kuru soğanı da ekleyerek, kavurma işlemine devam edelim
Soğanlar pembeleşince, iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip, pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım Pişirdiğimiz havuçlu etleri suyundan süzüp, bezelyelerle birlikte pilav tenceresine ilave edelim Yeterince tuz ve karabiber katıp son bir kere daha karıştırdıktan sonra, süzdüğümüz etlerin suyunu kaynar olarak, pirinçlerin üzerine bir parmak çıkana dek dökelim (eğer süzdüğümüz salçalı su, pilav için eksik ise, bir arz sıcak su takviyesi yaparak, pilavın ihtiyacı olan suyu verelim) Önce adaleli ateşte kaynatıp, sonradan kısık ateşte 1520 dakika kadar suyunu çektirelim
Ocağı kapatıp, 1520 dakika daha demlendirip harmanladıktan sonra, sıcak sıcak servis yapalım
ZEYTİNYAĞLI ISPANAK
1,5 kg ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 akarsu bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuzlu
Ispanakları ayıkladıktan sonradan, birkaç kere yıkayalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurduktan sonra, doğradığımız ıspanakları ilave edip, birkaç dakika daha kavuralım
Ilık suda ıslattığımız pirinçleri, ayrıntılarıyla yıkadıktan daha sonra, ıspanaklara ek edip, yeterince tuzlu, tozşeker ve sıcak su ekleyerek, ağzı kapalı olarak pişirelim
Piştikten sonradan, ağzı kapalı olarak soğutup, servis yapalım
Anekdot: İsteyenler, üstüne sarımsaklı yoğurt koyarak, servis yapabilirler
KARNIYARIK
6 adet orta zirve patlıcan
200 gr kıyma
3 adet orta irtifa kuru soğan
3 adet büyük yükseklik domates
3 adet sivribiber
50 gr Teremyağ
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyduktan daha sonra, uzunlamalarına ortalarından hafifçe keselim
Acısının çıkması için bol tuzlu suyun içinde 2025 dakika bekletelim Kuru soğanları ince ince kıyıp, Teremyağ yağında pembeleştirelim Kıymayı da soğanlara ilave edip, suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım
2 adet domatesin kabuklarını soyup, kuşbaşı kestikten sonra, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ilave edelim
Domatesler eriyinceye değin pişirip, ocaktan indirelim
Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzüp, pak bir bezle kuruladıktan sonra, dargın sıvıyağda kızartalım
Kızaran patlıcanları, bir tepsiye indirimli kısımları tepede kalacak şekilde dizelim
Kesilmiş kısımlarını 1 nehir kaşığı yardımıyla genişletip, içlerine birer tutam tuzlu ve tozşeker serpelim
Hazırladığımız kıymalı içi, eşdeğer miktarlarda patlıcanların içlerine dolduralım
Kalan domatesi ince ince dilimleyip, sivribiberlerin de çekirdek kısımlarını çıkardıktan sonradan, uzunlamalarına ikiye keselim
Patlıcanların üzerine birer adet domates ve sivribiber yerleştirip, yeterince su ilave edelim ve ister ocakta, istersek de fırında pişirelim
Pişen patlıcanları dağıtmadan servis tabağına çıkarıp, sıcak olarak servis yapalım
ORMAN KEBABI (GAZİANTEP)
1 kg kemikli parça kuzu eti
1 Su bardağı nohut
500 gr yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
50 gr Teremyağ
50 gr Teremyağ
1 tutam haspir
Tuz
Karabiber
Etleri tencereye koyup, Teremyağde azıcık kavuralım
Daha önceden ıslattığımız nohutları, yeterince sıcak suyu, bir parça tuzu ve karabiberi etlere ilave edip, daima birlikte pişirelim
Etler pişince, yoğurdun içerisine yumurta ve unu ilave edip, adamakıllı karıştıralım Tencereden alacağımız 12 kepçe su ile yoğurdu gevşetip, kaynamakta olan tencereye ek edelim
Birkaç dakika daha kaynattıktan daha sonra, üstüne Teremyağnda kızdırdığımız haspiri ek edip, servis yapalım
Not: Gaziantep mutfağının nefis yemeklerinden biri olan bu yemek, pirinç pilavı ile birlikte yenir
ÇERKEZ TATLISI
500 gram un
10 adet yumurta sarısı
15 gram maya ya da 1 paket kabartma tozu
15 gram tozşeker
200 gram Teremyağ
14 çay kaşığı tuzlu
İÇİ İÇİN:
200 gram ceviz içi
2 adet yumurta
1 çay kasığı tarçın
ŞURUBU İÇİN:
1 kilo tozşeker
500 gram su
1 tatlı kaşığı limon suyu
KI7ARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Elediğimiz una, tozşekeri, tuzu, Teremyağını, 1 nehir bardağı sıcak suda ezdiğimiz mayayı ve yumurta sarılarını ek edip, ayrıntılarıyla yoğurduktan sonradan, 1520 dakika dinlendirelim
Ceviz içlerini veya fındığı robottan geçirip, toz haline getirelim Tarçını ve yumurtaları katıp, karıştıralım
Şerbet için, su ve tozşekeri kaynatalım Şurup kıvama gelince, 1 tatlı kaşığı limon suyunu katıp, 12 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim
Dinlendirdiğimiz hamuru, yufka kalınlığında açtıktan sonradan, 10x10 cm'lik kare parçalar halinde keselim
Bir her birine, hazırladığımız iç malzemesinden, bir kenarı boyunca koyup, rulo biçiminde saralım ve en kutup kısmına yumurta akı sürerek, yapıştıralım
Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayıp, sardıktan sonra, sıvıyağda kızartalım ve soğuk olan şerbete atalım
Şerbeti emmesi için birkaç dakika bekletip, servis tabağına çıkartalım
Soğuduktan sonra, servis yapalım *
ümit ustanın yemek yemek tarifleri
ÜMİT ARTIST EKŞİLİ MERCİMEK ÇORBASI
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 baş sarımsak
1 limonun suyu veya sumak ekşisi
12 paket Teremyağ
810 su bardağı et suyu ya da su
yeterince tuzlu ve kuru nane
Pirinçler ile mercimekleri, yeterince tuz ile birlikte haşlayalım
Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri aldıktan sonradan, salçayı ve dövdüğümüz sarımsakları ek edip, çorba özleninceye dek pişirelim
Pişince ekşisini ek edip, yağda kızdırdığımız naneyi de üstüne döküp, sıcak sıcak servis yapalım
Ümit Sanatçi Özbek Pilavı Tarifi
500 gr kuşbaşı et (kuzu ya da dana)
1 kg pilavlık pirinç
500 gr havuç
2 adet büyük irtifa kuru soğan
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
1 nehir bardağı kabuğu soyulmuş badem
1 çay bardağı bezelye
1 paket Teremyağ
Tuzlu
Karabiber
İnce kıydığımız 1 adet kuru soğanı, çeyrek paket Teremyağ yağında pembeleştirip, kuşbaşı indirilmiş kuzu etleri ile birlikte etler suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım
Etler yağına binince, domates salçasını da ek edip 12 sefer daha karıştırdıktan sonradan, etlerin üstüne 23 parmak çıkacak kadar sıcak su koyup,pişmeye bırakalım
Pişmesine yakın, yeterince tuzlu ve karabiberle birlikte kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde kestiğimiz havuçları da ilave edip, havuçlar ve etler tamamen pişinceye kadar bekleyelim
Daha önceden el dayanabilecek değin tuz sıcak suda ıslattığımız pirinçleri, tamamen yıkadıktan sonradan süzelim
Pilavı pişireceğimiz tencereye, geri kalan Teremyağını koyup, eritelim Kabuklarını soyduğumuz bademleri koyup biraz kavurduktan sonradan, ince kıydığımız kalan 1 adet kuru soğanı da ekleyerek, kavurma işlemine devam edelim
Soğanlar pembeleşince, iyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ilave edip, pirinçler tane tane oluncaya kadar kavuralım Pişirdiğimiz havuçlu etleri suyundan süzüp, bezelyelerle birlikte pilav tenceresine ilave edelim Yeterince tuz ve karabiber katıp son bir kere daha karıştırdıktan sonra, süzdüğümüz etlerin suyunu kaynar olarak, pirinçlerin üzerine bir parmak çıkana dek dökelim (eğer süzdüğümüz salçalı su, pilav için eksik ise, bir arz sıcak su takviyesi yaparak, pilavın ihtiyacı olan suyu verelim) Önce adaleli ateşte kaynatıp, sonradan kısık ateşte 1520 dakika kadar suyunu çektirelim
Ocağı kapatıp, 1520 dakika daha demlendirip harmanladıktan sonra, sıcak sıcak servis yapalım
ZEYTİNYAĞLI ISPANAK
1,5 kg ıspanak
1 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 akarsu bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuzlu
Ispanakları ayıkladıktan sonradan, birkaç kere yıkayalım
Rendelediğimiz kuru soğanı, sıvıyağda pembeleşinceye dek kavurduktan sonra, doğradığımız ıspanakları ilave edip, birkaç dakika daha kavuralım
Ilık suda ıslattığımız pirinçleri, ayrıntılarıyla yıkadıktan daha sonra, ıspanaklara ek edip, yeterince tuzlu, tozşeker ve sıcak su ekleyerek, ağzı kapalı olarak pişirelim
Piştikten sonradan, ağzı kapalı olarak soğutup, servis yapalım
Anekdot: İsteyenler, üstüne sarımsaklı yoğurt koyarak, servis yapabilirler
KARNIYARIK
6 adet orta zirve patlıcan
200 gr kıyma
3 adet orta irtifa kuru soğan
3 adet büyük yükseklik domates
3 adet sivribiber
50 gr Teremyağ
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyduktan daha sonra, uzunlamalarına ortalarından hafifçe keselim
Acısının çıkması için bol tuzlu suyun içinde 2025 dakika bekletelim Kuru soğanları ince ince kıyıp, Teremyağ yağında pembeleştirelim Kıymayı da soğanlara ilave edip, suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım
2 adet domatesin kabuklarını soyup, kuşbaşı kestikten sonra, yeterince tuz ve karabiber ile birlikte kıymaya ilave edelim
Domatesler eriyinceye değin pişirip, ocaktan indirelim
Acısı çıkan patlıcanların suyunu süzüp, pak bir bezle kuruladıktan sonra, dargın sıvıyağda kızartalım
Kızaran patlıcanları, bir tepsiye indirimli kısımları tepede kalacak şekilde dizelim
Kesilmiş kısımlarını 1 nehir kaşığı yardımıyla genişletip, içlerine birer tutam tuzlu ve tozşeker serpelim
Hazırladığımız kıymalı içi, eşdeğer miktarlarda patlıcanların içlerine dolduralım
Kalan domatesi ince ince dilimleyip, sivribiberlerin de çekirdek kısımlarını çıkardıktan sonradan, uzunlamalarına ikiye keselim
Patlıcanların üzerine birer adet domates ve sivribiber yerleştirip, yeterince su ilave edelim ve ister ocakta, istersek de fırında pişirelim
Pişen patlıcanları dağıtmadan servis tabağına çıkarıp, sıcak olarak servis yapalım
ORMAN KEBABI (GAZİANTEP)
1 kg kemikli parça kuzu eti
1 Su bardağı nohut
500 gr yoğurt
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
50 gr Teremyağ
50 gr Teremyağ
1 tutam haspir
Tuz
Karabiber
Etleri tencereye koyup, Teremyağde azıcık kavuralım
Daha önceden ıslattığımız nohutları, yeterince sıcak suyu, bir parça tuzu ve karabiberi etlere ilave edip, daima birlikte pişirelim
Etler pişince, yoğurdun içerisine yumurta ve unu ilave edip, adamakıllı karıştıralım Tencereden alacağımız 12 kepçe su ile yoğurdu gevşetip, kaynamakta olan tencereye ek edelim
Birkaç dakika daha kaynattıktan daha sonra, üstüne Teremyağnda kızdırdığımız haspiri ek edip, servis yapalım
Not: Gaziantep mutfağının nefis yemeklerinden biri olan bu yemek, pirinç pilavı ile birlikte yenir
ÇERKEZ TATLISI
500 gram un
10 adet yumurta sarısı
15 gram maya ya da 1 paket kabartma tozu
15 gram tozşeker
200 gram Teremyağ
14 çay kaşığı tuzlu
İÇİ İÇİN:
200 gram ceviz içi
2 adet yumurta
1 çay kasığı tarçın
ŞURUBU İÇİN:
1 kilo tozşeker
500 gram su
1 tatlı kaşığı limon suyu
KI7ARTMAK İÇİN:
Sıvıyağ
Elediğimiz una, tozşekeri, tuzu, Teremyağını, 1 nehir bardağı sıcak suda ezdiğimiz mayayı ve yumurta sarılarını ek edip, ayrıntılarıyla yoğurduktan sonradan, 1520 dakika dinlendirelim
Ceviz içlerini veya fındığı robottan geçirip, toz haline getirelim Tarçını ve yumurtaları katıp, karıştıralım
Şerbet için, su ve tozşekeri kaynatalım Şurup kıvama gelince, 1 tatlı kaşığı limon suyunu katıp, 12 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim
Dinlendirdiğimiz hamuru, yufka kalınlığında açtıktan sonradan, 10x10 cm'lik kare parçalar halinde keselim
Bir her birine, hazırladığımız iç malzemesinden, bir kenarı boyunca koyup, rulo biçiminde saralım ve en kutup kısmına yumurta akı sürerek, yapıştıralım
Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayıp, sardıktan sonra, sıvıyağda kızartalım ve soğuk olan şerbete atalım
Şerbeti emmesi için birkaç dakika bekletip, servis tabağına çıkartalım
Soğuduktan sonra, servis yapalım *