Ankara'da meskeninde meyyit bulunan ve Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen'i darbettiği imajlarını toplumsal medya hesabından canlı yayın olarak yayınlayan Ümitcan Uygun birinci kere hakim karşısına çıktı.
Aleyna Çakır ismiyle bilinen Sema Esen, geçen yıl 3 Haziran'da Keçiören'deki meskeninde meyyit bulunmuş, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Sevgilisi Ümitcan Uygun ise gözaltına alındıktan sonra özgür bırakılmıştı.
DÖVDÜĞÜ ANLARI CANLI YAYINLAMIŞ
Sema Esen'in, vefatından yaklaşık 3 ay evvel 17 Nisan'da Ümitcan Uygun'un kendisine şiddet uyguladığı anlara ilişkin imgelerin toplumsal medyada canlı yayınlaması üzerine Uygun'dan şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı. Soruşturma kapsamında da tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakılan Ümitcan Uygun ve o sırada meskende bulunun arkadaşı Enes Ö. hakkında, 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Tehdit' suçlamasıyla dava açıldı.
"HAKARET VE DARP OLMADI"
Sabah'ın haberine nazaran; öteki bir soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Ümitcan Uygun'un 'Konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'Tehdit' cürümlerinden Ankara 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Savunma yapan Ümitcan Uygun, suçlamaları reddederek , "Konut dokunulmazlığına ihlale ait, biz o meskende birlikte yaşıyorduk. Elektrik, su faturası bile benim üzerime. O gün Sema, toplumsal medyadan canlı yayın yaptı. Ben o sırada meskende değildim. Beni kızdıracak kelamlar sarf edip bana küfür etti. Ben de sonlanarak, Enes'le birlikte konuta gittim. Zile bastık. Bizi delikten gördükten sonra kapıyı kendi açtı. Olağan biçimde içeriye girdik. Olaydan iki gün evvel kendisiyle tartışıp ayrılacak üzere olmuştuk. Yeniden tıpkı sebepten tartışmaya başladık. Hakaret, darp tehdit olmadı. Tartışmanın uzamaması için Enes'le meskenden ayrıldık. Çıkarken rastgele bir şey olmadı. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
"ASTIM HASTASI OLDUĞU İÇİN TOKAT ATINCA BAYILDI"
Savunmasının arkasında hakim, poliste verdiği sözünde tokat attığını söylemesini hatırlatması üzerine, "Tokat attığım doğru" dedi. Bir tokatla neden bayıldığı istikametindeki soruya ise sanık Uygun, "Astım hastası olduğu için tokatla birlikte bayıldı" karşılığını verdi.
"CANLI YAYINDA 'ÖYLE YAPILMAZ BU TÜRLÜ YAPILIR' DEDİ"
Ümitcan Uygun'un arkadaşı tutuksuz sanık Enes Ö. ise, "Eve girdikten sonra Sema ile Ümit tartışmaya başladı. İkisi de birbirine küfür ediyorlardı. Tehdit yoktu. Salona girdiğimde, Ümitcan tokat atınca bayıldı. Ümitcan 15-20 saniyelik bir canlı yayın açtı. Canlı yayında, 'öyle yapılmaz bu türlü yapılır' dedi. Canlı yayındaki kastı nedir bilmiyorum. Arkadaşı Merve 'siz çıkın ben ilgilenirim' dedi. Sema ile Ümitcan birebir telefonu kullanıyordu. Canlı yayının yapıldığı toplumsal medya hesabı Sema'ya aitti" dedi.
"ALKOLLÜ OLDUĞUM İÇİN NE SÖYLEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM"
Hakimin, olaya şahit olan Merve A'nın savcılıkta verdiği sözünde, "Sema baygın halde iken canlı yayın yapıp 'Sema nakavt o denli olmaz bu türlü olur' dedi" istikametindeki sözünü sorması üzerine, sanık Uygun, "Alkollün tesirinde olduğum için ne söylediğimi tam hatırlamıyorum. Fakat mutlaklıkta tehdit, darp ve hakaret etmedim" dedi.
DURUŞMA ERTELENDİ
Sema Esen'in ailesinin avukatı ise, her iki sanığın da çelişki sözler verdiğini, bu nedenle olay günü Sema Esen'le olan telefon irtibatlarının ve hangi telefondan görüştüklerinin tespiti için HTS kayıtlarının istenilmesini, ayrıyeten olayın öldürmeye teşebbüs olduğunu, bu nedenle mahkemenin misyonsuzluk kararı vererek, belgesi ağır ceza mahkemesine göndermesini talep etti. Savunma ve beyanların akabinde orta kararını açıklayana mahkeme, sanığın tabir ettiği üzere Sema Esen'le birlikte birebir meskende yaşayıp yaşamadığının tespiti için elektrik ve doğalgaz faturalarının istenilmesine karar verdi. Evrakın ağır ceza mahkemesine gönderilme talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.