iltasyazilim
FD Üye
4 adet milföy hamuru
750 gram süt
75 gram file badem
50 gram kuş üzümü
50 gram toz Hindistan cevizi
200 gram krema
150 gram beyaz şeker
2 tutam esmer şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme toz tarçın
5 adet kakule tohumu
Frambuaz,vanilyalı dondurma ve nane
*Fırın tepsinizi yağlayın ve milföy hamurlarını tepsiye dizinÜzerlerini erimiş tereyağ ile fırçalayıp 170 derecelik fırında 1012 dakika kadar, ya da kabarıp üzerleri renk alıncaya kadar pişirin
*Kuş üzümlerini sıcak suda 5 dakika bekletin
*Bir kabın içine fıstık , badem , Hindistan cevizi , tarçın , kuş üzümü ve 3040 gram kadar şekeri ilave edinSoğuyan milföy hamurlarını ezmeden elinizle kırın ve tüm harcı karıştırın
*Minik bir tencerede sütünüzü ve 60 gram kadar(4 kaşık) beyaz şekeri kaynatmaya başlayınBu karışıma kabuklarını soyduğunuz 5 adet kakulenin tohumlarını da ezerek ekleyin ve kaynama noktasına kadar ısıtın
*Harcınızı fırın kabına koyun , üzerine kaynayan sütü gezdirin ve çekmesi için 3 dakika kadar bekleyin
*Bu sırada el mikseri ile kremayı ve kalan 60 gram (4 kaşık) beyaz şekeri iyice çırpın
*Fırın kabında sütü çekmiş harcın üzerine kremayı spatula ile iyice yayın,elinizle biraz da esmer şeker ekeleyin ve 180 derecelik fırında 1520 dakika kadar üzeri altın rengi oluncaya dek pişirin
*Fırından çıkardığınız tatlınızı 3 dakika kadar bekleyin,sonra spatula ile dilimleyin,vanilyalı dondurma , frambuaz ve nane ile servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
750 gram süt
75 gram file badem
50 gram kuş üzümü
50 gram toz Hindistan cevizi
200 gram krema
150 gram beyaz şeker
2 tutam esmer şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme toz tarçın
5 adet kakule tohumu
Frambuaz,vanilyalı dondurma ve nane
*Fırın tepsinizi yağlayın ve milföy hamurlarını tepsiye dizinÜzerlerini erimiş tereyağ ile fırçalayıp 170 derecelik fırında 1012 dakika kadar, ya da kabarıp üzerleri renk alıncaya kadar pişirin
*Kuş üzümlerini sıcak suda 5 dakika bekletin
*Bir kabın içine fıstık , badem , Hindistan cevizi , tarçın , kuş üzümü ve 3040 gram kadar şekeri ilave edinSoğuyan milföy hamurlarını ezmeden elinizle kırın ve tüm harcı karıştırın
*Minik bir tencerede sütünüzü ve 60 gram kadar(4 kaşık) beyaz şekeri kaynatmaya başlayınBu karışıma kabuklarını soyduğunuz 5 adet kakulenin tohumlarını da ezerek ekleyin ve kaynama noktasına kadar ısıtın
*Harcınızı fırın kabına koyun , üzerine kaynayan sütü gezdirin ve çekmesi için 3 dakika kadar bekleyin
*Bu sırada el mikseri ile kremayı ve kalan 60 gram (4 kaşık) beyaz şekeri iyice çırpın
*Fırın kabında sütü çekmiş harcın üzerine kremayı spatula ile iyice yayın,elinizle biraz da esmer şeker ekeleyin ve 180 derecelik fırında 1520 dakika kadar üzeri altın rengi oluncaya dek pişirin
*Fırından çıkardığınız tatlınızı 3 dakika kadar bekleyin,sonra spatula ile dilimleyin,vanilyalı dondurma , frambuaz ve nane ile servis edin
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI