Umut Akyürek Sinha 2011 albümü umut akyürek yeni albüm 2011 umut akyürek yeni şarkıları 2011 umut akyürek sinha albümü umut akyürek sinha albüm şarkıları umut akyürek sinha şarkı sözleri burada arkadaşlar Türk Sanat Müziği sanatçısı olan Umut Akyürek Sinha albümü ile tarzını değiştirdi ve Dünya Müziği yaptım dedi Bizde siz Melek'lerimiz için ve Umut Akyürek yeni şarkıları merak edenler için bu sayfamızda Umut Akyürek Sinha albümü şarkıları ve haberlerine yer veriyoruz Melek'ler 1548643797 1548643797 umutakyureksinha2011albumu5c4e6dda1f5fcumutakyureksinha2011albumu5c4e6dda1f5fc umutakyureksinha2011albumu5c4e6dda1f5fc Umut Akyürek, üç sene aradan sonradan “Sinha adlı yeni bir albüm çıkardı Bu defa Türk sanat müziği yerine bambaşka tarzları deneyen Akyürek, “Dünya müziği yaptım diyor Üçüncü albüm için üç yıl ara verdiniz Niçin bu kadar beklediniz? Ben bu konuda birazcık tembellik ediyorum galiba fakat bir daha böyle yapmayacağım Ben de ölüyorum işin açık konuşmak gerekirse dahası bu albümle birlikte yeni bir tarzı ortaya koyduk Bugüne kadar Türk sanat müziği eserleri seslendirdiniz, nasıl bir tarzı oldu yeni albümünüzün? Daha önceki albümlerimden farklı oldu Bu albümle beraber müzik piyasasında bir kulvar yarattık diye düşünüyorum İçinde fazla geniş bir coğrafyanın müzikal tatları var Sadece Türkiye’nin yok, Batı’nın, Orta Doğu’nun, Akdeniz’in, Hindistan’ın sentezi var lakin fazla yakıştırarak, çorba gibi değil Böyle bir değişime gitme nedeninizi öğrenebilir miyiz? mükemmel bir müzisyen ekiple bir araya geldim, onlar beni ikna etti Ellerindeki repertuvarı senelerdir kimseyle paylaşmamışlar Çok güzel eserler olunca ben de çok heyecanlandım Türk müziğinden de vazgeçmiş değilim Türk müziği benim defalarca birincil ve son aşkım Ama bu albümle birlikte kendime ait bir tarzı yakaladığımı düşünüyorum Dinleyenlerden de bu yönde talep vardı zaten Bir dönem televizyon programı yapmıştım, orada pop, ahali, fantezi gibi aklınıza gelebilecek her tarzda eserler okumuştum Bu albümle yakaladığım tarzı isimlendiremiyorum lakin Pop diyemem, fantezi diyemem, aktüel müzikle de o kadar ilgisi olmadığını aldığım duyumlardan anlıyorum “Dünya müziği dedik namına Ben de okurken hem Batı keza de Doğu tekniğiyle okudum Eserlerin içinde bariz hatlar var Bir yerde Arap oluyor, bir yerde opera dinler gibi oluyorsunuz Üç yıllık arada müzikal çalışmalarınız devam etti mi? Etti tabii Konserlerim devam etti, TRT’deki görevim zaten devam ediyor Azıcık aylaklık biraz ihmalkarlık ettim, kendimi suçluyorum uzun aralar verince İnşallah bundan sonra böyle olmayacak Bu albümden daha sonra bir Türk sanat müziği albümü de kazanç mi? Evet, bunun akabinde bir Türk müziği albümü yapacağım O daima benim kalbimin atma sebebi ALBÜMÜN İSMİNİ SORULSUN DİYE “SİNHA KOYMADIM Albüm kapağınız da önceki imaj çalışmalarınızdan ayrı olmuş, oldukça otantik Keza çok çağdaş, aynı zamanda ırksa Dünya müziği dedik ya, Batı ve Doğu’nun güzel bir sentezini yarattık Arap motifleri de var albümün içinde, bir tane de Arapça şarkı okudum Feyruz’un marş gibi eseri “Habbaytakı O da fazla beğenildi Hatta Katar’dan konser teklifi aldık Bahar ayında orada sahneye çıkacağım Albüm çok yeni olmasına rağmen, Türkiye’den önce yurtdışında ses getirdi Türki Cumhuriyetler’den de hoş mesajlar geliyor Zaten benim hedefim bu albümle birlikte ülkemizin haricen da işler yapmak Albümde sözlerini sizin yazdığınız iki şarkı da var başta mi laf yazdınız? Evet, inşallah son olmaz Birazcık mecburiyetten oldu dersem, samimi olarak paylaşmış olurum İki eserin sözleri yoktu, “Sen dene dediler Lise yıllarımda serbest şiir denemelerim olmuştu fakat üzerinde durmamıştım Sonuçta iki şarkıya laf yazdım, fena da olmadı galiba Hatta “Gidemezsin çok beğenildi Klip için de bu şarkı öne çıktı id giderken “Sinha ne çağırmak? Bunu fazla soruyorlar lakin inanın sorulsun diye koymadım bu ismi Sanskritçe köken olarak İslam felsefesinde de, Batı terminolojisinde de karşılığı var Bizdeki karşılığını anlatmaya çalışayım İslam felsefesine tarafından insan kalbine dört kanaldan ilham geliyor; rahmani, meleki, nefsani ve şeytanca Hepimizin içinde bizi rahatsız eden sesler vardır, birçok zaman duymak istemeyiz şayet Sinha, o iyiliği, doğruluğu anlatan içsel ses anlamına geliyor Birisi mi önerdi bu ismi, nereden aklınıza geldi? Kimse önermedi, son birkaç yıldır tasavvuf ve dinlerle ilgili kitaplar çok ilgimi çekiyor İDDİALI KONUŞMAYI SEVMİYORUM FAKAT AZ ÖNCE “Müzik piyasasında bir kulvar yarattım dediniz Nasıl bir kulvar bu? Sizi bu yolda takip eden sanatçılar olur mu sizce? Biraz iddialı olacak ola ki fakat, hem Batı ayrıca Doğu tekniği okuyabilen bir sanatkâr bilmiyorum ben Bunu albüme taşımış kişiler değil Hem opera yapabileceksiniz keza de koma sesleri basacaksınız Bunu yapabilen kimse değil mu? Benden başka kimse yok demiyorum hemen var mı böyle bir albüm? Iddialı konuşmayı sevmiyorum fakat siz deşiyorsunuz beni, ben de bunları söylemek zorunda kalıyorum Bu albümde yalnızca vokalle okunmuş bir opera eseri de var örneğin O eserde alaturka gırtlakla o kadar çok pasaj var, bir yeri de arya gibi Ben ikisini yapan başka birini görmedim Türkiye’de Şayet dünyada vardır Ben yaptığım birincil Türk müziği albümünde de kendi müziğimi yaratmak kaygısındaydım Ilk albümü 2003’te yaptım, o zamana değin Türk müziği az kalsın 30 senedir albüm olarak popüler sahada yoktu Var mıydı? Ben mi hatalı hatırlıyorum? Pop sektörü almış başını gidiyordu Muazzez Ersoy Türk sanat müziği okumuyor mu senelerdir? O nostalji yapıyor Nostalji adı aşağı “Bir Fincan Kahve Olsam, “Kahverengi Gözlerin gibi şarkılar söylüyor Ben Saadettin Kaynak şarkısıyla çıkmıştım, 30 senedir okunmamış bir şarkıydı Bildirmek istediğim şey şu; ben tekrar tekrar tehlike alarak, kendi tarzımı yaratmanın peşinden gittim Bu albümümde de fazla iddialı ve çok zorlama bir işe giriştim çok büyük bir risk aldım, çünkü ben Türk müziği sanatçısıyım Bir duruşum var, beni çok seven ve destekleyen bir kitle var Şimdi kalkıp onlara “Hadi özlediğiniz şarkıları okudum da diyebilirdim fakat ben onlara bambaşka sound ve müzikalitede bir albüm çıkardım Bu albümle beraber daha geniş kitleleri kucaklamak istiyorum Umut Akyürek Sinha 2011 Albümü Şarkıları 1 Umut Akyürek Neden Acayip Geldim Dünyaya 2 Umut Akyürek Yarım Kaldım 3 Umut Akyürek Canımı Yakıyorsun 4 Umut Akyürek Izdırap 5 Umut Akyürek Yürek Hırsızı 6 Umut Akyürek Gidemezsin 7 Umut Akyürek Azra 8 Umut Akyürek Hüznü Umut