Umutsuz Konut Kadınları Dizisinin Oyuncuları ile Görüşme umutsuz ev kadınları dizisi Desperate Housewives türk versiyonu oyuncuları kimler oynuyor bennu yıldırımlar ceyda düvenci songül öden özge özden evrim solmaz resimler kimdir hakkında ayrıntılı bilgiler mekanıcom'da Desperate Housewives dizisinin Türk versiyonunun Çaresiz Ev Kadınları ismiyle Kanal D ekranlarında yayınlamaya başlayacağını daha önceki yazımızda paylaşmıştık meleklerSongül Öden, Bennu Yıldırımlar, Özge Özden, Evrim Solmaz ve Ceyda Düvenci gibi ünlü isimlerin rol alacağı Umutsuz Ev Kadınları dizisinin oyuncularıyla yapılan röportajı paylaşıyorum melekler 1549264369 1549264369 umutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8d93f5umutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8d93f5umutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8d93f5 Sağduyu konusunda fena değilim, lakin itiraf etmeliyim ama, 'Desperate Housewives' setini gezerken aklımın ucundan dahi geçmemişti bir sene sonradan Türk versiyonunun çekilebileceği Yapımcı Fatih Aksoy’un düşü gerçekleşti ve MedyapımDisney ortaklığındaki dizinin çekimleri başladı Hatice Meryem’in yazıp, Merve Girgin’in yöneteceği yerli 'Çaresiz Ev Kadınları'nın başrol kadın oyuncuları Bennu Yıldırımlar, Ceyda Düvenci, Evrim Solmaz, Özge Özder ve Songül Öden’le tanıtım çekimlerinin yapıldığı stüdyoda buluştuk Foto muhabiri arkadaşım Ercan Arslan ve Magazin D kameramanı Ercan Yamak’la stüdyoya gittiğimizde saatler 1500’i gösteriyordu, ayrıldığımızdaysa 2300’tü Yerli 'Devasız Ev Kadınları' başta 'CADDE’ye konuştu ve neşe saçan bir sohbet çıktı ortaya Renkli sohbetimizin ikinci bölümüyse yarına * 'Çaresiz Ev Kadınları' izlediğiniz bir dizi miydi? Bennu Yıldırımlar: İzlemiştim elimden geldiğince ve sevmiştim de diziyi Ceyda Düvenci: İki sezonunu izleyip, devamını izlememiştim, lakin dominant olduğum bir diziydi Songül Öden: İzlediğim bir dizi değildi, lakin haberdardım Evrim Solmaz: Birkaç bölümünü izledim Özge Özder: Fiilen dizi takip etmek gibi bir huyum değil, fakat rastladığımda izlediğim bir diziydi Çünkü çok eğlenceli Kadınların dünyasını anlattığı için doğrusu hepimizi bir yana ilgilendiriyordu Eşit geldikçe eğlenerek ve severek izlediğim bir diziydi Keşke bizde de böyle şeyler olsa diye düşünüyordum gerçekte * Dizide beğendiğiniz biri var mıydı? Özge: Hepsinin ayrı olarak özellikleri var ve tümü renkli karakterler Kendime çok yakın bulduğum rol yoktu, fakat oyuncu olarak hepsini oynamak neşeli Ceyda: Oynamak istediğim Lynette, acilen oynadığım rol zaten Evrim: Karakterlerin tümü güzeldi, iyi aktristler canlandırıyordu o rolleri Hepsini sempatiyle izliyordum Hepsinde kendime yakın parçalar buluyordum, ama birine saplanıp kaldığımı söyleyemem Bennu: Her bayan öbür bir dünyadır Kimseyi yakın bulmadım, lakin hepsindeki farklı sorunlarla bütünleşiyor kadınlar Hikayenin güzelliği de bu zaten Songül: Bir bölümünü izledim, yönetmen müsade vermiyor gerisini izlememe (Gülüyor) Fakat her an 2’yi, 3’ü izleyebilirim, çok güzel çünkü * Niye müsade vermiyor yönetmen? Songül: Bilmem? Orijinalinden bir tık daha romantik bir tip çizmek istiyor, o yüzden herhalde * Bu dizinin neyi sizi cezbetti? Bennu: İyi yazılı bir akıcılık ve güzel bir ekibin kurulması Çünkü düzenli bir ekibin olması fazla manâlı Ceyda: Program Metni çok güzeldi; en manâlı şey buydu 'Binbir Gece'den sonra okuduğum en hoş senaryoydu Beni fazla heyecanlandırdı Özge:Şimdiye değin beni her zaman dram dizilerinde fark etti seyirciler Çoğunlukla bizleri görmeye alıştıkları rolleri öneri ediyorlar Bu yıl dram oynamamak için fazla direndim Benim açımdan seyirciyi zıt köşeye yatıracağım en mantıklı meslek buydu ve severek de kabul ettim Songül: Sahiden çok baskı evet dedim Çünkü korkarak yaklaşıyorum her projeye Bu da pek Uyma bir meslek, nasıl olacak? Senaryosu bizim kültürümüze çok iyi adapte edildi daima olmuyor bu Adaptasyonlar daima aynı etkiyi yaratmıyor Senaryonun iyi adapte edilmiş olması etkiledi Fatih Bey (Aksoy) ‘Güven bana’ dedi Tüm bunlar birleşince ‘Evet’ dedim Herkesin bir psikoloğu olmalı * Umutsuzluğa kapılınca nasıl aşarsınız bunu? Sihirli bir formülünüz var mı? Ceyda: Umutsuzluğa kapıldığım ve çözümleyemediğim her şeyde mutlaka bilirkişi yardımı almayı tercih ediyorum Açıklanmış aralıklarla gittiğim psikoloğum var Ona gider dertleşirim, fikrini alırım ve bunun bana koskocoman yardımı olduğunu düşünüyorum Çünkü dış göz, tekrar tekrar size en iyi klavuz oluyor Siz olayların içindeyken hiçbir süre dışına çıkıp, esas fotoğrafı göremiyorsunuz Uzmanlaşmış ırk size büyük yardımlar yapıyor Ben onlara sihirli dokunuşlar diyorum “Biz, bu ülkeye aitiz * 'Devasız Ev Kadınları' Türkiye’de belirlenmiş bir kesimin izlediği bir dizi Yerli versiyonu çekilen her dizi gibi bu da orijinaliyle kıyas edilecek Bu korkutmuyor mu sizi? Bennu: Elimden geldiğince iyi oynamakla Benim oynayacağım rolü oynayacak çoğu insan var, lakin herkesin getireceği açıklama çok bambaşka Orijinali daha ayrı, bense içimdeki kadını ortaya çıkarıp, farkımı koyacağım Özge: Onlar ABD’nin ‘Umutsuz Konut Kadınları’, biz bu ülkeye aitiz Insanlar etraflarına baksınlar dört çocuk annesi biri nasıl bir fiziğe sahiptir, ruh hali nedir, neler yaşar? Bu şekilde bakıldığında bu castın olduğunu düşünüyorum Bunlar da bizim umutsuz kadınlarımız Ceyda: Bizde ne yapsanız mutlaka tenkit oklarına hedef olursun Başta eleştiriler gelecektir, ama olaya şöyle görmek lazım İnsanların orijinalinde izledikleri Amerika’ya, buysa bize özgü Orijinalini izlemiş ırk, birebir aynısını beklememeli Bizimkisi dokunma mesafesindeki, herkesin kendinden bir şeyler bulacağı Türk kadınları Songül: O, Amerika’daki kadınların hayatına denk düşen, onları çarpan, onları bir yerinden yakalayan bir şeydi Evet, her işin riski var Biz elimizden geleni yapacağız, kararı seyirci verecek EVRİM SOLMAZ'Gabrielle'in yerlisi 'Zeliha' 'Zeytin güzeli Zeliş' anne zoruyla evlenince, yarışmanın ikincisi onun yerini kaptı ve yıldız olunca aklı onda kaldı SONGÜL ÖDEN' Susan'ın yerlisi 'Yasemin' Kendisini aldatan eşinden ayrılıp kızı Gamze'yle yaşayan güvenilir lakin saf ve sakarlığı dillere destan bir ev hanımı BENNU YILDIRIMLAR Orijinali 'Bree' yerlisi 'Zerrin' Eşiyle çocuklarının hayatını kabusa çevirecek dek doğal, dinç beslenme ve simetri hastası, mükemmeliyetçi bir ev hanımı CEYDA DÜVENCİ Amerika’daki 'Lynette', Türkiye’de 'Elif' Bankacılık yaparken, kariyerine bir çocuk için ara verdi Peş peşe dört çocuk yapınca kariyer planları suya düştü ÖZGE ÖZDER'Edie'nin yerli versiyonu 'Emel', iki evliliği geride bırakan işveli cilveli ve çapkın biri Statü için yeni bir koca arkasından Son gözdesi Sinan, tek rakibiyse Yasemin xfUid21549264369 1549264369 umutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8ddf4cumutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8ddf4cumutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8ddf4c OYUNCULARIN EN SEVDiKLERi Renk? CD: Kırmızı ES: Gözde rengim değil SÖ: Mavi BY: Krem ÖÖ: Beyaz Şarkı? CD: ES: Değişiyor SÖ: Gelmiyor aklıma BY: Çoğu ÖÖ: Shape Of My Heart Ekip? CD: Galatasaray ES: Politik davranacağım, cevap yok SÖ: Galatasaray BY: Galatasaray ÖÖ: Beşiktaş Lider? CD: Gandi Orijinali fakat ES: Atatürk SÖ: BY: Natürel fakat Atatürk ÖÖ: Atatürk Film? CD: Sinema Paradiso ES: Civan Carlo Covanni’nin 'Onur Savaşı' SÖ: Yağmurdan Önce (Before the Rain) BY: Nikita Mikhalkov’un 'Güneş Yanığı' ÖÖ: Jim Carrey ile Kate Winslet’in oynadığı 'Sil Baştan' Büyük Kasaba? CD: Londra ES: Kent yok, doğayı severim SÖ: İstanbul BY: İstanbul ÖÖ: İstanbul Tatil yeri? CD: Ayvalık ES: Ölüdeniz civarı SÖ: Paris BY: Sürekli başka yer ÖÖ: Doğanın ve denizin birleştiği her yer İçeçek? CD: Su ES: Su SÖ: Akarsu BY: Su ÖÖ: Su Yemek? CD: Ali Kibar, fakat anneannem yapacak ES: Salata SÖ: Karnıyarık BY: Her türlü çorba ÖÖ: Annemin yemekleri Yazan? CD: Charles Bukowski, Yekta Kopan ES:William Shakespeare SÖ: Marquis BY: Tüm Rus yazarlar ÖÖ: Elif Şafak “KADINA ZORLAMA KONUSUNDA ALINACAK DAHA FAZLA YOL VAR Bennu Yıldırımlar: Eğitimsizlik ve ekonomik sistemin bozuk olması birbirlerine aleyhinde şiddeti doğuruyor Maalesef bu da en yakınındaki insana oluyor Çocuk ve kadın şiddete uğruyor Yalnızca şiddete uğramıyor bu dünyadan ayrılmalarına sebep oluyor bu şart Bir erkek bir kadına kuvvet uyguluyorsa o kadının gerçekten korunması gerekir Benzer ortama sokulmaması gerekir Bunu sağlayabilirsek bu değin fena tabloyla karşılaşmayız Özge Özder: Yalnızca mor kıyafetle poz verip protesto etmedik kadına şiddeti Otobüste yaşanan şortlu tacizden sonra birçok hemcinsimiz şortla bindi otobüse O gün birçok kadın sokağa bu olayı protesto amacıyla şortla çıktı Ben de onlardan biriydim Bu konuyla ilgili ne yapılması gerekiyorsa hepsinin içinde yer almaktan keyif alırım Çünkü bu sadece hemcinslerimizi ilgilendiren bir konu değil kendimce Erkeklerimizi de fena duruma düşüren bir şey bu Siz utanmıyor musunuz hemcinsiniz böyle bir şey yaptığı süre? Bunu kadın erkek daima birlikte protesto etmemiz lazım Devlet de yaptırımları ağırlaştırmalı Dün bir film senaryosu geldi Bunun üzerineydi Anlaşabilirsek bu amaçla çekilecek bir sinema filminde de oynayacağım Onun da bir anlamı var Oyuncu olarak yapabileceklerim bunlar Songül Öden: Bu konuya çok duyarlıyım Çünkü çığırından çıkmış bir mesele bu Üçüncü sayfa haberiyken artık gazetelere manşet oluyor böylece çok tüyler ürpertici şeyler var ki İnsanların sokak ortasında yüzü yakılıyor Kendi erkini baba olarak, benzeşen olarak duyuru edemeyen adam erkeklik denemesini bayan ya da kız çocuğu üzerinden güç kullanarak gerçekleştiriyor Şiddetin, bir kadının dövülmesinin, bir kız çocuğuna cefa edilmesinin hiçbir izahı olamaz Evrim Solmaz: Tabii ancak ırk daha fazla eğitilmeli bir kere böyle bir ayrımı yapmak çok cahilce bir yaklaşım Biz bilim olarak biliyoruz oysa bayan ve erkek zekası arasında ufak teferruatlar dıştan bir fark yok Fakat burada siz kadını başka bir yere koyup, baskıcılık veya güçlü olarak bu ayrımı yapıyorsanız burada cahillik var Reel hayatta ezilmiş insanların kadınları ezerek kendilerini kamufle etmeye çalıştığını düşünüyorum Kendinden emin bir adamın yapacağı bir şey değil bu “Zihniyet değişmeli Ceyda Düvenci: Bu konuda ne dek söylersek söyleyelim ülkeyi yöneten otoritelerin bir şey yapması gerektiğini düşünüyorum Son dönemde eşiyle bar çıkışı sokakta kavga eden kadının söylediklerini okuyunca daha çok eğitim den geçmemiz gerektiği kanaatine vardım Çünkü şöyle dedi bayan: “Eşim içeride başka kadınlara baktığı için surat asmıştım Şimdiki aklım olsaydı başka kadınlara baktı diye eşime bu dek surat asmazdım, kavga olmazdı Zaten bu tümce bizim fazla daha yolumuz olduğunu gösteriyor “Evliliğimde çok mutluyum Azıcık tartaklandım, lakin dayak yemedim çağırmak fazla ağır geliyor bana Bunun düzelmesi için eğitim durum Fazla yakın bir zamanda abisinden dayak yemiş, kaburgaları kırılmış bir tanıdığım var Dayak atan abisi evde oturuyor Şikayetçi olmadı mı? Ceyda D: Davacı oldu, ama bir yolu bulunmuş küçük kasaba diye Oğlu koşturuyor ancak buna bir çözüm bulunsun diye “Aile içidir, hallolur gibi zihniyetler var, ama kendimce hiç pek kolay yok “Şiddete maruz kalmayan kadın var mı bizde? Songül Ö: Türkiye’de şiddete maruz kalmayan, şiddetten nasibini almayan bir kadın olduğuna inanmıyorum Fiziki değildir de, psikolojiktir Ya işyerinde ya evinde mutlaka şiddete maruz kalmıştır, maalesef Ceyda D: Şimdiye dek böyle bir durumla karşılaşmadım, karşılaşacak bir ortam da yaratmadım Kuvvet gösterecek bir insanı da hayatımda barındırmam Fakat karşılaşırsam adalete ne kadar güvenirim konusunda da şüphelerim var Yargı sisteminde boşluklar olduğunu düşünüyorum ve bu noktada aslında Allah yaşatmasın demekten diğer bir şey yok “11 yıl boşu boşuna savaş sanatlarıyla ilgilenmedim * Siz hiç psikolojik veya somut şiddete maruz kaldınız mı? Ne yaparsınız öyle bir durumda? Evrim Solmaz: (Gülüyor) Ali Bey böylece bilmiyorsunuz galiba 11 yıldır savaş sanatlarıyla ilgileniyorum, kung fu yapıyorum Böyle bir şeyle karşısında karşıya kalırsam sonucunu görürüz Karşıma gelen insanı zedelerim, bitiririm anlamında değil bu Zarar görmemek için bildiğim ne varsa, bütünümle orada olurum ardına kadar Siz de maruz kalabilirsiniz Siz ne yaparsanız ben de aynısını yaparım Benim mizacım baskıyı kabullenmeye karşın değil İstemediğim bir şeyin yapılmaması için elinden geleni yaparım ardına kadar savaşırım yani Bennu Y: Ben karşılaşmadım Karşılaşsaydım mutlaka benim yapımdaki kadınlar o ortamı terk eder ve kendilerine diğer yaşam kurarlar Ama o kadınların da bağlılıkları ayrı yönlerden Terk edemedikleri için bu şiddete maruz kalmaya devam ediyorlar Kendi ayakları üstünde durabilecekleri bir şart değil Eşlerinden gelecek paraya muhtaçlar Ülkenin gerçeği bu “kuvvet YALNIZCA DARBE YOK Özge Ö: Hiçbir bayan şiddete maruz kalmadığını söyleyemez Kuvvet kavramının maalesef altı birazcık abes düşünülüyor Birtakım morluklar veya darbe olarak algılanıyor Psikolojik baski diye bir gerçek de var öyle çok çeşidi var ama! Öğretmeninden gördüğün zorlama var Ben mesala dişilikle ilgili ilk şiddeti çocukken mahallede gördüm Şortun dişilik anlamında göze batmayacağı bir yaştaydım Bir tuhafiyeciye girdim ‘Senin bacakların cehennemde yanacak’ dediler ve bu yüzden ben çok uzun bir zaman ağladım * Nerede oldu bu? Özge Ö: Ankara’da Ancak ailem hiçbir zaman bunlara boyun eğmedi Ne istediysek giydik, fakat hepimiz benzer şeylere maruz kaldık 1549264369 1549264369 umutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8e211fumutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8e211fumutsuzevkadinlaridizisininoyunculariileroportaj5c57e5f8e211f 10 İsmin çağrıştırdığı! CEYDA DÜVENCi BERGÜZAR KOREL Canım arkadaşım HALİT ERGENÇ Karakteri ve kimliğiyle çok değer verdiğim arkadaşım UĞUR YÜCEL Canım ERKAN CAN Abim ENGİN AKGÜN (Eşi) Aşkım MELİSA AKGÜN (Kızı) Bal küpüm ÖZGE ÖZDER Onunla çalışmaktan çok mutluyum BENNU YILDIRIMLAR Hayranım EVRİM SOLMAZ Derslik arkadaşım SONGÜL ÖDEN Fazla güzel bir kadın SONGÜL ÖDEN KIVANÇ TATLITUĞ Başarı EKREM BORA Deneyim ÇOLPAN İLHAN Arkadaş KEREM ALIŞIK Güven TAMER KARADAĞLI Taşfırın EVRİM SOLMAZ Dinamik CEYDA DÜVENCİ Anaç ÖZGE ÖZDER Tiyatro BENNU YILDIRIMLAR Yumuşaklık HALİT ERGENÇ Acı Aşk EVRİM SOLMAZ ÖZGÜ NAMAL Çok akıllııı! MEHMET ASLANTUĞ Fazla centilmen FARUK TEPER Artist BELLI BOZTEPE Sifum SONGÜL ÖDEN Fazla hoş CEYDA DÜVENCİ Fazla fazla BENNU YILDIRIMLAR Fazla yetenekli ÖZGE ÖZDER İyi oyuncu TAMER KARADAĞLI Çocuklar Duymasın MUSTAFA ALTIOKLAR ‘Ağır Roman’da oynamayı fazla isterdim ÖZGE ÖZDER ÖZCAN DENİZ Rol arkadaşım NAZ ELMAS Kardeş oyuncu TÜRKAN ŞORAY İdol YURDAER OKUR Birincil tiyatro hocam TANSEL ÖNGEL Eski benzeşen AKİF YEŞİLKAYA Eşimin düğün şahidi BENNU YILDIRIMLAR İyi oyuncu CEYDA DÜVENCİ Hoş insan SONGÜL ÖDEN Cazibeli EVRİM SOLMAZ Fettan BENNU YILDIRIMLAR GÜVEN HOKNA 45 yılı paylaştığım usta HALİL ERGÜN Özel bir insan PERRAN KUTMAN Bir başka sanatçı ŞEVKET ALTUĞ Niye dizi yapmaz? BÜLENT KESIN FAYDA Eşim, çok sevdiğim insan ADA FAYDA Kızım, bayılıyorum SONGÜL ÖDEN Rol arkadaşım CEYDA DÜVENCİ Set arkadaşım EVRİM SOLMAZ Delici bakışlı ÖZGE ÖZDER Tiyatro ve dizi arkadaşım ALİ EYÜBOĞLUSOKAK seçme parça