Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un çeşitleri nelerdir? En kalite un ve özellikleri nelerdir?

Un çeşitleri nelerdir? En kalite un ve özellikleri nelerdir?
0
191

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
un_cesitleri_nelerdir_en_kalite_un_ve_ozellikleri_nelerdir_1559311784_1739.jpg

Çeşitli ekmek çeşitleri ve hamur işleri tüketimindeki temel muhtaçlık olan un, her hanenin vazgeçilmez besinidir. Evet unun çeşitleri nelerdir?Yanıtını merak ettiğiniz unun çeşitlerini ve özellikleri haberiyle alakalı her şeyi haber içeriğinde sizler için açıkladık...

Çok çokça tüketilen ekmeğin zararı olabileceği üzere vücudun ekmek gereksinimi olduğunu da göz gerisi etmemek gerekir. Arpa, yulaf, çavdar, mısır, nohut üzere bitkilerden elde edilen un, yaygın olarak o tahılın ismiyle bilinmektedir. Bu çeşitlerin kendine nazaran özelliği olduğu üzere ağızda oluşturduğu farklı bir tadı da olmaktadır. Un, başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok besinin temel kombinasyonlarıdır. Un çeşitleri nelerdir? En kalite un ve özellikleri nelerdir? Haberimizin içeriğine göz atınız...

dXTdw_1559311686_8184.jpg

UN ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ

- Yüksek proteinli buğday ekmek imalatı için en iyi tahıl çeşidi olan al buğday unu, gluten suyla birleştiğinde, hamurda elastik bağ dokuları meydana getirerek maya gazlarının hamurun içinde koruma edilmesini sağlamaktadır. Bu sayede yumuşak ve kabarık ekmeklerin üretilmektedir.

Buğday unu mutfakta umumide en çok kullanılan un çeşitleri arasındadır. Börek, pasta, kurabiye üzere hamur işleri yaparken muhtaçlık duyulan beyaz unlar buğdayın endosperminden elde edilmektedir. Tam tahıl unları, tahıl adedinin üç kısmını da içeren unlar olarak bilinmektedir.

cAfYg_1559311643_0249.jpg

- Toprak kokusu ve kendine has esmerimsi renk tonuyla sıhhate sağladığı yarar sayesinde bir çok kişi diyet yaparken çavdar unu tüketmektedir. Ekmek prodüksiyonunda buğdaydan sonra en çok kullanılan tahıl olarak bilinmektedir. Ekmeğe çok farklı bir tat katan çavdar unu buğday unu ile birlikte kullanılmaktadır.

- Arpanın en değerli tüketim sahası, hayvan yemi olarak da kullanılan arpa unu, besin pahası nedeniyle küçük farklar olsa dahi buğdaya çok benzemektedir. Gluten ölçüsü düşük olduğundan mayalı ekmek prodüksiyonunda arpa ununu buğday unu ile birlikte kullanmaya itina şovunuz.

Bol lifli bir tahıl olan yulaf unu, sindirim sistemi için yararlı olduğundan diyet uygulayan insanlar tarafından tercih edilmektedir. Bol ölçüde protein, lipit, lif, mineral tuzlar, vitaminleri içermektedir. Yulaf ezmesi, müsli üzere çeşitleri yapabilir kilonuzu denetim altına alabilirsiniz.

tgTiq_1559311615_1786.jpg

- Münhasıran Karadeniz Ortamı'nda en çok kullanılan Mısır Unu, karbonhidrat ve nişasta bakımından varlıklı olan bir un çeşididir. Gluten orantısı düşük olduğundan mayalı ekmek imalatı için buğday unu ile karıştırılması önerilir.
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt