Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Un helvası nasıl yapılır? Pratik un helvası yapımı

Un helvası nasıl yapılır? Pratik un helvası yapımı
0
100

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan birebir devranda kandil, arkadaş içtimaları, misafirlere hazırlanabilecek en ihtimamlı tatlılar arasında listenin başında konum alan un helvası, ustalık gerektiren bir tanımdır. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok kıymetli olan un helvasının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Gelin birlikte un helvası nasıl yapılır öğrenelim...

Kandillerin ve hususî günlerin vazgeçilmez lezzeti olan un helvası, kokusu ve kıvamıyla küçük büyük demeden herkesin sevdiği tatlılar arasında. Kandillerin ve şahsi günlerin vazgeçilmez lezzeti olan un helvası, Osmanlı Saraylarının da vazgeçilmezi olmuştur. Sıradan tatlılardan daha güç olan prodüksiyonuyla gözünüzü korkutsa da aslında püf noktalarına dikkat ettiğinizde lezzet şölenine dönüşebilecek un helvasının tanımını haberimizin detaylarından bulabilirsiniz. Tam ölçülü birebir vakitte püf noktalarıyla birlikte un helvası...

UN HELVASINI KIZARTMAYI DENEDİNİZ Mİ? tarife ulaşmak için tıklayın...

MATERYALLER

2 su bardağı un
1 su bardağı likit yağ

Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker

jABOR_1539689805_9348.jpg

U



YAPILIŞI

Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın. Tencereye şekeri ve suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet koyu kıvama geldiğinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine likit yağı ve unu ekleyerek karıştırın.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma sürecine devam edin. 

Unun rengi yoğunlaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün. Burada dikkat edilmesi gereken en değerli nokta tıpkı şerbeti dökerken birebir devranda unun da topaklanmadan süratlice karıştırılması gerektiğidir. 

Unun şerbeti çekene kadar süratlice karıştırmaya devam edin. Kaşığın art tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin. 

Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz formu verebilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile harika bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt