Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Un helvası nasıl yapılır? Pratik un helvası yapımı

Un helvası nasıl yapılır? Pratik un helvası yapımı
0
103

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
un_helvasi_nasil_yapilir_pratik_un_helvasi_yapimi_1557322994_3306.jpg

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan aynı zamanda kandil, arkadaş toplantıları, misafirlere hazırlanabilecek en özenli tatlılar arasında listenin başında yer alan un helvası, ustalık gerektiren bir tariftir. Ne kadar ölçülü ve dikkatli pişirilse de kıvamı çok önemli olan un helvasının püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. Gelin birlikte un helvası nasıl yapılır öğrenelim...

Kandillerin ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan un helvası, kokusu ve kıvamıyla küçük büyük demeden herkesin sevdiği tatlılar arasında. Kandillerin ve özel günlerin vazgeçilmez lezzeti olan un helvası, Osmanlı Saraylarının da vazgeçilmezi olmuştur. Sıradan tatlılardan daha zor olan yapımıyla gözünüzü korkutsa da aslında püf noktalarına dikkat ettiğinizde lezzet şölenine dönüşebilecek un helvasının tarifini haberimizin detaylarından bulabilirsiniz. Tam ölçülü aynı zamanda püf noktalarıyla beraber un helvası...

UN HELVASINI KIZARTMAYI DENEDİNİZ Mİ? tarife ulaşmak için tıklayın...

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı toz şeker

jABOR_1539689805_9348.jpg

U



YAPILIŞI

Öncelikle helvaya şerbetini yaparak başlayın. Tencereye şekeri ve suyu ekleyin. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbet koyu kıvama geldiğinde kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Daha sonra yeni bir tencere alın, içerisine sıvı yağı ve unu ekleyerek karıştırın.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altını kısın sonrasında kavurma işlemine devam edin. 

Unun rengi koyulaştığında şerbeti ocaktan alın ve unun üzerine dökün. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta aynı şerbeti dökerken aynı zamanda unun da topaklanmadan hızlıca karıştırılması gerektiğidir. 

Unun şerbeti çekene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin. Kaşığın arka tarafıyla bastırarak un helvasını hazır hale getirin. 

Helvayı ocaktan alın ve ılık hale geldiğinde istediğiniz şekli verebilirsiniz. Üzerine ekleyeceğiniz ceviz ile muhteşem bir sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,471Konular
981,206Mesajlar
29,544Kullanıcılar
Aal01Son üye
Üst Alt