iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*2 su bardağı un
*2 su bardağı soğuk su
*Yarım su bardağı sıvı yağ (arzu eden bir kaşık tereyağı koyabilir)
*1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık
Un Helvası Tarifi 2 Yapılışı Yarım su bardağı sıvı yağı derin bir tavada iyice ısıtıp unu ekliyoruz, kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz, isteyen fazla kavurup rengini koyu yapabilir Kavrulduktan sonra şekeri ekleyip karıştırıyoruz, hemen suyu ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp bir iki dakika dinlendirin Soğumadan geniş bir kaba döküp üzerini fındık ve hindistan ceviziyle süsleyin, sıcakken dilimlerseniz daha iyi olur Afiyet olsun
*2 su bardağı un
*2 su bardağı soğuk su
*Yarım su bardağı sıvı yağ (arzu eden bir kaşık tereyağı koyabilir)
*1 su bardağı toz şeker
Üzeri için;
*Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık
Un Helvası Tarifi 2 Yapılışı Yarım su bardağı sıvı yağı derin bir tavada iyice ısıtıp unu ekliyoruz, kısık ateşte rengi dönene kadar kavuruyoruz, isteyen fazla kavurup rengini koyu yapabilir Kavrulduktan sonra şekeri ekleyip karıştırıyoruz, hemen suyu ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp bir iki dakika dinlendirin Soğumadan geniş bir kaba döküp üzerini fındık ve hindistan ceviziyle süsleyin, sıcakken dilimlerseniz daha iyi olur Afiyet olsun