iltasyazilim
FD Üye
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Un Helvası Tarifi Yapılışı Helva hep pişirmesi zor tatlılardan diye anlatırlar Çünkü uzun süre unu kavurmak gerekirmiş de bu nedenle ter topuktan çıkarmış Bunların hepsi doğru Ama bilmeniz gereken minik bir ip ucu var O da şudur: eğer yağınız az ununuz fazlaysa kavurmak saatler alabilir Fakat yağınız unu ıslak gösterecek kıvamdaysa kavurmanız en fazla 10 dakikanızı alacaktır Şimdi tarife geçelim Un tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alalım Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak kavuralım Un arzu ettiğiniz renge elince Şekeri ilave edin hemen ardından da suyunu Bu aşamada elinize dikkat esin Sıcak tenceren çıkan buhar elinizi yakabilir Helvanızı bir dakika kadar karıştırıp kapağını kapatın Sonra da ocağı kapatın Sıcakken arzu ettiğiniz şekli verip üzerini dilediğiniz gibi süsleyin AFİYET OLSUN
*150 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1, 5 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Un Helvası Tarifi Yapılışı Helva hep pişirmesi zor tatlılardan diye anlatırlar Çünkü uzun süre unu kavurmak gerekirmiş de bu nedenle ter topuktan çıkarmış Bunların hepsi doğru Ama bilmeniz gereken minik bir ip ucu var O da şudur: eğer yağınız az ununuz fazlaysa kavurmak saatler alabilir Fakat yağınız unu ıslak gösterecek kıvamdaysa kavurmanız en fazla 10 dakikanızı alacaktır Şimdi tarife geçelim Un tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alalım Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırarak kavuralım Un arzu ettiğiniz renge elince Şekeri ilave edin hemen ardından da suyunu Bu aşamada elinize dikkat esin Sıcak tenceren çıkan buhar elinizi yakabilir Helvanızı bir dakika kadar karıştırıp kapağını kapatın Sonra da ocağı kapatın Sıcakken arzu ettiğiniz şekli verip üzerini dilediğiniz gibi süsleyin AFİYET OLSUN