iltasyazilim
FD Üye
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı un
*1 çay bardağı şeker (az şekerli isterseniz oranı azaltabilirsiniz)
*2 5 çay bardağı su
*1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için:
*Tarçın
*Dövülmüş ceviz isteğe bağlı
Un Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz bir yandan da şeker ve suymuzu bir kaba alıp kaynamaya bırakıyoruz Eriyen tereyağımızın içerisine unumuzu katıp kavuruyoruz Burada teflon tava kullanırsak daha iyi olur çünkü çelik tava daha çok ısındığı için çabuk kavrulacak ve unsu tat kalacaktır Bunun için helvamızın altını kısıp ağır ağır teflon tavamızda kavuruyoruz İyice kavurduktan sonra kaynayan şerbetimizi helvamızla karıştırıyoruz tabi ilk dökmemizde sıçrama yapmaması için tava ile kapatıp daha sonra iyice karıştırıyoruz topaklanma olmaması için hızlı bir şekilde karıştırıyoruz Eğer ki hafif topaklanma olursa çok az sıcak su ilave edip tekrar karıştırarak çektirebiliriz hatta benim ilk yapmam da tapaklanma olmuştu ama unumuzu iyice kavurduğumuz içim fıstıksı bir tat veriyor ağızda çıtır Son olarak ise suya batırdığımız tatlı kaşığı yardımı ile servise alıyoruz üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serpiyoruz
*1 çay bardağı un
*1 çay bardağı şeker (az şekerli isterseniz oranı azaltabilirsiniz)
*2 5 çay bardağı su
*1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için:
*Tarçın
*Dövülmüş ceviz isteğe bağlı
Un Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağımızı eritiyoruz bir yandan da şeker ve suymuzu bir kaba alıp kaynamaya bırakıyoruz Eriyen tereyağımızın içerisine unumuzu katıp kavuruyoruz Burada teflon tava kullanırsak daha iyi olur çünkü çelik tava daha çok ısındığı için çabuk kavrulacak ve unsu tat kalacaktır Bunun için helvamızın altını kısıp ağır ağır teflon tavamızda kavuruyoruz İyice kavurduktan sonra kaynayan şerbetimizi helvamızla karıştırıyoruz tabi ilk dökmemizde sıçrama yapmaması için tava ile kapatıp daha sonra iyice karıştırıyoruz topaklanma olmaması için hızlı bir şekilde karıştırıyoruz Eğer ki hafif topaklanma olursa çok az sıcak su ilave edip tekrar karıştırarak çektirebiliriz hatta benim ilk yapmam da tapaklanma olmuştu ama unumuzu iyice kavurduğumuz içim fıstıksı bir tat veriyor ağızda çıtır Son olarak ise suya batırdığımız tatlı kaşığı yardımı ile servise alıyoruz üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serpiyoruz