iltasyazilim
FD Üye
Un Helvası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram tereyağı
*2 su bardağı un
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
Un Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı Yağı tencerede eritip unu hemen tencereye aktarın Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru sürekli karıştırarak en az 15 dakika kadar kavurun (Unun renginin koyulaşması ve sütlü kahverengi olması gerekiyor)*Diğer taraftan, toz şeker ve suyu bir kaseye aktarıp iyice karıştırın (Şekerin erimesi şart değil)*Şekerli suyu helvanın üzerine ilave edip helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın (Şekerli suyu ilave ederken kasenin dibinde şeker kalmamasına dikkat edin) Helvayı birkaç dakika dinlendirin Geniş bir servis tabağına alarak kaşığın ucuyla şekiller vererek soğutun Afiyet olsun
*200 gram tereyağı
*2 su bardağı un
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
Un Helvası Yapımı Tarifi Yapılışı Yağı tencerede eritip unu hemen tencereye aktarın Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru sürekli karıştırarak en az 15 dakika kadar kavurun (Unun renginin koyulaşması ve sütlü kahverengi olması gerekiyor)*Diğer taraftan, toz şeker ve suyu bir kaseye aktarıp iyice karıştırın (Şekerin erimesi şart değil)*Şekerli suyu helvanın üzerine ilave edip helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın (Şekerli suyu ilave ederken kasenin dibinde şeker kalmamasına dikkat edin) Helvayı birkaç dakika dinlendirin Geniş bir servis tabağına alarak kaşığın ucuyla şekiller vererek soğutun Afiyet olsun