iltasyazilim
FD Üye
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı un
*125 gr tereyağı
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sut
*15 su bardağı su
*İsteğe bağlı bir avuç ceviz veya fındık
Un Helvası Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak süt su ve şekeri küçük bir tencereye alın
*Kaynayınca yani şeker eridi mi ocaktan alalım
*Şerbeti ayrı bir tavaya yağımızı alalım
*Eriyince unu ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım
*Kahverengi olana kadar rengi dönmesi lazım
*Unu kavururken sulu ıslak şekilde oluyor, sorun yok korkmayın
*Kavrulmasına yakın ceviz veya fındığı koyun 35 dakika daha kavurun
*Ocağın başından ayrılmayın, sürekli karıştırın yoksa helvanız yanar
*Güzelce kavrulunca yavaş yavaş şekerli suyu döküp, sürekli karıştırın
*Topak topak kalmasın
*Devamlı karıştırarak kıvamını ayarlıyoruz
*Yaklaşık 35 dakika tencerenin kapağını kapatıp, dinlendirin
*İsterseniz şekil vererek sunabilirsiniz Afiyet olsun ?
*1 su bardağı un
*125 gr tereyağı
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı sut
*15 su bardağı su
*İsteğe bağlı bir avuç ceviz veya fındık
Un Helvası Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak süt su ve şekeri küçük bir tencereye alın
*Kaynayınca yani şeker eridi mi ocaktan alalım
*Şerbeti ayrı bir tavaya yağımızı alalım
*Eriyince unu ilave edip, orta ateşte sürekli karıştırarak kavuralım
*Kahverengi olana kadar rengi dönmesi lazım
*Unu kavururken sulu ıslak şekilde oluyor, sorun yok korkmayın
*Kavrulmasına yakın ceviz veya fındığı koyun 35 dakika daha kavurun
*Ocağın başından ayrılmayın, sürekli karıştırın yoksa helvanız yanar
*Güzelce kavrulunca yavaş yavaş şekerli suyu döküp, sürekli karıştırın
*Topak topak kalmasın
*Devamlı karıştırarak kıvamını ayarlıyoruz
*Yaklaşık 35 dakika tencerenin kapağını kapatıp, dinlendirin
*İsterseniz şekil vererek sunabilirsiniz Afiyet olsun ?