iltasyazilim
FD Üye
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr tereyağı yada margarin
*2 su bardağı un
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
Un Helvası Tarifi Yapılışı Yağı tencerede eritip unu hemen ekleyin Orta ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 15 dakika kadar kavurun (Unun renginin koyulaşması ve sütlü kahverengi olması gerekiyor) Diğer taraftan, toz şeker ve suyu bir kasede iyice karıştırın (erimesi şart değil)
Şekerli suyu helvanın üzerine ekleyip helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın Helvayı bir kaç dakika dinlendirin
Dinlenmiş helvadan kaşıkla parçalar alıp şekil vererek servis tabağına yerleştirin Helvayı bastırarak düz bir servis tabağına yayabilir, iyice soğuduğunda bıçakla dilimleyerek de servise sunabilirsiniz*Fındık, badem yada cevizle süsleyebilirsiniz*Afiyet olsun
*200 gr tereyağı yada margarin
*2 su bardağı un
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 su bardağı süt
Un Helvası Tarifi Yapılışı Yağı tencerede eritip unu hemen ekleyin Orta ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 15 dakika kadar kavurun (Unun renginin koyulaşması ve sütlü kahverengi olması gerekiyor) Diğer taraftan, toz şeker ve suyu bir kasede iyice karıştırın (erimesi şart değil)
Şekerli suyu helvanın üzerine ekleyip helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın Helvayı bir kaç dakika dinlendirin
Dinlenmiş helvadan kaşıkla parçalar alıp şekil vererek servis tabağına yerleştirin Helvayı bastırarak düz bir servis tabağına yayabilir, iyice soğuduğunda bıçakla dilimleyerek de servise sunabilirsiniz*Fındık, badem yada cevizle süsleyebilirsiniz*Afiyet olsun