iltasyazilim
FD Üye
Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*250 g un
*250 g yağ(margarin)
*500 g şeker
*1 litre su
*34 damla limon suyu ve yarım limon kabuğu
*1 kaşık tereyağı
*34 çorba kaşığı çam fıstığı
Üzeri için, çekilmiş tarçın ve karanfil
Un Helvası Tarifi Yapılışı
Suyumuzla şekerimizi tencere alıp, içine limon kabuğunu ve suyunu ekleyip kaynatıyoruz Ilıtıyoruz1 kase kadar kenara ayırıyoruz Un ile katı yağı tencereye alıp 45 dk yavaş ateşte kavuruyoruz Arzuya göre çam fıstığını kavurma esnasında ekleyebilirsiniz
Unu kavurma süresi dolunca hazırladığımız şerbeti ekleyip, helvamız göz göz açılıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz Ateşten almaya yakın 1 kaşık tereyağı ekliyoruz
Servis için, her seferinde şıraya batırdığımız kaşıkla helvamıza şekil veriyoruzÇekilmiş tarçın ve karanfil serpiştiriyoruz
Afiyet olsun
Not :Tarif evimizin anneannemden süre gelen, Giritlilerin vefatlarda, vefat yıldönümlerinde ve kandillerde yaptığı tarif Renginin beyaz olması özelliği …
*250 g un
*250 g yağ(margarin)
*500 g şeker
*1 litre su
*34 damla limon suyu ve yarım limon kabuğu
*1 kaşık tereyağı
*34 çorba kaşığı çam fıstığı
Üzeri için, çekilmiş tarçın ve karanfil
Un Helvası Tarifi Yapılışı
Suyumuzla şekerimizi tencere alıp, içine limon kabuğunu ve suyunu ekleyip kaynatıyoruz Ilıtıyoruz1 kase kadar kenara ayırıyoruz Un ile katı yağı tencereye alıp 45 dk yavaş ateşte kavuruyoruz Arzuya göre çam fıstığını kavurma esnasında ekleyebilirsiniz
Unu kavurma süresi dolunca hazırladığımız şerbeti ekleyip, helvamız göz göz açılıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz Ateşten almaya yakın 1 kaşık tereyağı ekliyoruz
Servis için, her seferinde şıraya batırdığımız kaşıkla helvamıza şekil veriyoruzÇekilmiş tarçın ve karanfil serpiştiriyoruz
Afiyet olsun
Not :Tarif evimizin anneannemden süre gelen, Giritlilerin vefatlarda, vefat yıldönümlerinde ve kandillerde yaptığı tarif Renginin beyaz olması özelliği …