iltasyazilim
FD Üye
Un Helvasının Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım paket margarin
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*Dövülmüş fıstık, fındık veya ceviz (ben cevizli yaptım)
*2,5 su bardağı su
*2 su bardağı şeker (şekerli sevmeyenler 1,5 su bardağı koyabilirler)
Un Helvasının Tarifi Yapılışı Bir tencerenin içerisine su ve şeker koyulup kaynatılır Kaynayınca ateşten alınır
Ayrı bir tencerede margarin, tereyağı ve sıvı yağ eritilir Üzerine un ilave edilir ve rengi koyulana kadar kavrulur (kahverengi olana kadar) Ben tahta kaşık kullanıyorum Yeterli kıvama gelince ceviz (fındık, fıstık vb ne arzu ederseniz) atılır 5 dakika kadar daha kavrulur Daha sonra yavaş yavaş şekerli su şerbetimiz dökülür ve sürekli karıştırılır Tahta kaşığımıza yapışmayınca olmuş demektir Şekil verip servis edilir*Afiyet olsun
*Yarım paket margarin
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*Dövülmüş fıstık, fındık veya ceviz (ben cevizli yaptım)
*2,5 su bardağı su
*2 su bardağı şeker (şekerli sevmeyenler 1,5 su bardağı koyabilirler)
Un Helvasının Tarifi Yapılışı Bir tencerenin içerisine su ve şeker koyulup kaynatılır Kaynayınca ateşten alınır
Ayrı bir tencerede margarin, tereyağı ve sıvı yağ eritilir Üzerine un ilave edilir ve rengi koyulana kadar kavrulur (kahverengi olana kadar) Ben tahta kaşık kullanıyorum Yeterli kıvama gelince ceviz (fındık, fıstık vb ne arzu ederseniz) atılır 5 dakika kadar daha kavrulur Daha sonra yavaş yavaş şekerli su şerbetimiz dökülür ve sürekli karıştırılır Tahta kaşığımıza yapışmayınca olmuş demektir Şekil verip servis edilir*Afiyet olsun