iltasyazilim
FD Üye
Un Helvasının Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*200 gram tereyağı
*2,5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*2 su bardağı un
Un Helvasının Yapılışı Tarifi Yapılışı
Bu tatlıyı 1 saat kavurup hazırlayanları gördüm, sabır işi gerçekten, ellerine sağlık, tebrik ediyorum onları Fakat çalışan bir bayan olarak bu kadar zamanım maalesef ki yok Bu pratik tarif zamandan biraz da olsa kazandırıyor bana
Tereyağı ve unu derince bir tencereye koyup, en kısık ateşli ocakta kavurmaya başlıyoruz
Ayrı bir kapta şeker, süt ve vanilini karıştırıyoruz (Şekerler eriyecek)
Un koyulaştığında (benimki 25 dakika sürdü) sütlü karışımı tencereye döküp hızlı hızlı karıştırıyoruz*23 dakika sonra demlenmesi için ocaktan alıyoruz
İsterseniz 2 kaşık arasına alarak şekil verebilir, isterseniz de tepsiye yayıp bastırıp, keserek servis yapabilirsiniz
Yada benim yaptığım gibi ufak kalıplara döküp, üzerini ceviz, tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
Mutlu sofralarınızın olması dileğiyle*Afiyet olsun
Not:
*2 kişi olduğumuz için yarım ölçü yapıyoruz
*İstediğim renge gelmesi için ocağın altını arada hafif açıp, sonra arada kısarak kavuruyorum Burada önemli olan unu yakmamak
*Kavururken kaşık yerine, tel çırpıcı kullanıyorum daha az yoruyor
*200 gram tereyağı
*2,5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı şeker
*1 paket vanilin
*2 su bardağı un
Un Helvasının Yapılışı Tarifi Yapılışı
Bu tatlıyı 1 saat kavurup hazırlayanları gördüm, sabır işi gerçekten, ellerine sağlık, tebrik ediyorum onları Fakat çalışan bir bayan olarak bu kadar zamanım maalesef ki yok Bu pratik tarif zamandan biraz da olsa kazandırıyor bana
Tereyağı ve unu derince bir tencereye koyup, en kısık ateşli ocakta kavurmaya başlıyoruz
Ayrı bir kapta şeker, süt ve vanilini karıştırıyoruz (Şekerler eriyecek)
Un koyulaştığında (benimki 25 dakika sürdü) sütlü karışımı tencereye döküp hızlı hızlı karıştırıyoruz*23 dakika sonra demlenmesi için ocaktan alıyoruz
İsterseniz 2 kaşık arasına alarak şekil verebilir, isterseniz de tepsiye yayıp bastırıp, keserek servis yapabilirsiniz
Yada benim yaptığım gibi ufak kalıplara döküp, üzerini ceviz, tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
Mutlu sofralarınızın olması dileğiyle*Afiyet olsun
Not:
*2 kişi olduğumuz için yarım ölçü yapıyoruz
*İstediğim renge gelmesi için ocağın altını arada hafif açıp, sonra arada kısarak kavuruyorum Burada önemli olan unu yakmamak
*Kavururken kaşık yerine, tel çırpıcı kullanıyorum daha az yoruyor