iltasyazilim
FD Üye
Un (Kaşık) Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*Fincan ölçüsü kullanıyoruz kişisine göre ayarlanabilir
*3 fincan un
*3 fincan sıvı yağ
*3 fincan şeker
*3 fincan su
*Tercihe göre 1 fincan kırılmış ceviz içi kullandım
*Son olarak da tarçın ekledim
Un (Kaşık) Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle sıvı yağ ile unumuzu un ne acık ne koyu bir renk alıncaya kadar kavuruyoruz Un kavrulurken şekeri suyun içinde eritiyoruz kesinlikle kaynatmıyoruz şerbet soğuk olacak Kavrulan una erittiğimiz önce cevizleri katıp biraz daha kavurduktan sonra şekerli suyu yavaş yavaş döküp seri hareketlerle karıştırıyoruz Kıvamını pütür pütür irmik helvası gibi değilde daha çok bir pelteden biraz daha katı olacak ayarlıyoruz Burada ki püf nokta helva kıvamını bulsun diye bu aşama da üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar şeker serpilmesi Bunu da babaannem öğretmişti en son arzuya göre tarçın serpip kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz
*Fincan ölçüsü kullanıyoruz kişisine göre ayarlanabilir
*3 fincan un
*3 fincan sıvı yağ
*3 fincan şeker
*3 fincan su
*Tercihe göre 1 fincan kırılmış ceviz içi kullandım
*Son olarak da tarçın ekledim
Un (Kaşık) Helvası Tarifi Yapılışı Öncelikle sıvı yağ ile unumuzu un ne acık ne koyu bir renk alıncaya kadar kavuruyoruz Un kavrulurken şekeri suyun içinde eritiyoruz kesinlikle kaynatmıyoruz şerbet soğuk olacak Kavrulan una erittiğimiz önce cevizleri katıp biraz daha kavurduktan sonra şekerli suyu yavaş yavaş döküp seri hareketlerle karıştırıyoruz Kıvamını pütür pütür irmik helvası gibi değilde daha çok bir pelteden biraz daha katı olacak ayarlıyoruz Burada ki püf nokta helva kıvamını bulsun diye bu aşama da üzerine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar şeker serpilmesi Bunu da babaannem öğretmişti en son arzuya göre tarçın serpip kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz