Un kurabiyesi nasıl yapılır?
Un kurabiyesi icin Malzemeler
* 1 paket margarin (250 gr)
* 1 kahve fincanı sıvı yağ (turk kahvesi fincanı)
* 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
* 4 kaşık buğday nişastası
* 3 bardak un (tarifte aldığı kadar, 45 bardak yazıyordu ama 3 bardak yetti bana, yumuşak bir hamur olması gerekiyor ağızda dağılması icin)
* Uzeri icin pudra şekeri
Un kurabiyesinin Hazırlanması:
* Margarini buzdolabından cıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin Hamuru hazırlayacağınız kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini katıp elinizle iyice yoğurun Uzerine ununu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin (unu azar azar katmanızı tavsiye ederim)
* Hamurdan parcalar koparıp uzun ince şeritler yapıp bir catalın tersi ile boyuna cizerek şekil verin Bıcakla verevlemesine keserek azıcık yağla yağlanmış fırın tepsisine dizin (dilerseniz benim gibi yuvarlaya bilirsiniz, kabartma tozu olmadığından uzerine cok bastırmamanızda fayda var)
* 150160C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin (arada alt kısmına bakıp pembeleşmişse piştiğini anlayabilirsiniz)
* Fırından cıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulayın veya bir cay suzgecine pudra şekerinden koyarak kurabiyelerin uzerine gezdirin
Un kurabiyesi icin Malzemeler
* 1 paket margarin (250 gr)
* 1 kahve fincanı sıvı yağ (turk kahvesi fincanı)
* 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
* 4 kaşık buğday nişastası
* 3 bardak un (tarifte aldığı kadar, 45 bardak yazıyordu ama 3 bardak yetti bana, yumuşak bir hamur olması gerekiyor ağızda dağılması icin)
* Uzeri icin pudra şekeri
Un kurabiyesinin Hazırlanması:
* Margarini buzdolabından cıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin Hamuru hazırlayacağınız kaba margarini, sıvı yağı, pudra şekerini katıp elinizle iyice yoğurun Uzerine ununu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin (unu azar azar katmanızı tavsiye ederim)
* Hamurdan parcalar koparıp uzun ince şeritler yapıp bir catalın tersi ile boyuna cizerek şekil verin Bıcakla verevlemesine keserek azıcık yağla yağlanmış fırın tepsisine dizin (dilerseniz benim gibi yuvarlaya bilirsiniz, kabartma tozu olmadığından uzerine cok bastırmamanızda fayda var)
* 150160C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin (arada alt kısmına bakıp pembeleşmişse piştiğini anlayabilirsiniz)
* Fırından cıkan kurabiyeleri sıcakken pudra şekerine bulayın veya bir cay suzgecine pudra şekerinden koyarak kurabiyelerin uzerine gezdirin