Galatasaray eski lideri Ünal Aysal'ın şirketi 405 milyon TL borçla iflas etti. Yeni Elektrik’in Gebze’de 850 megavatlık elektrik üretim santrali bulunuyor. Unit – Ansaldo iştirakinde Galatasaray Eski Lideri Ünal Aysal’ın şirketi Unit’in hissesi ise yüzde 60.
2007 YILINDA KURULDU
Bir Unit Investment NV ve Ansaldo Energia ortak teşebbüsü olan Yeni Elektrik Üretim A.Ş 2007 yılında kuruldu. Kuruluş emeli doğrultusunda, EPDK'ya Üretim Lisansı almak üzere müracaat yapan Yeni Elektrik Üretim A.Ş 2008 yılında üretim lisansını almış ve Kocaeli – Dilovası İMES OSB içerisinde üretim tesisi kurmaya hak kazandı.
İSTANBUL’A ELEKTRİK SAĞLIYOR
İnşaatı 2011 yılında başlayan 865 MWe heyeti güçteki Doğalgaz Kombine Çevrim Santralinin inşaatı Aralık 2013 yılında tamamlanmış ve Güç bakanlığı tarafından süreksiz kabulu yapılarak elektrik üretimine başladı.
Bulunduğu pozisyon prestiji ile bir çok endüstriyel tesis için atardamar niteliği taşıyan Yeni Elektrik 865 MWe DGKÇS ulusal şebeke ve İstanbul metropolü başta olmak üzere civarındaki ağır yerleşim bölgelerine ve endüstriyel tesislere elektrik sağlıyor.
İşte o mahkeme kararı...
Patronlardunyasi.com