Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

UNESCO ’nun görevleri nelerdir? Kısaca

UNESCO ’nun görevleri nelerdir? Kısaca

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
UNESCO dil din halk gözetmeyen dünyanın barışı için ve insan haklarına sahip çıkmak için kurulmuştur

UNESCO ’nun görevleri nelerdir?

Cehaleti ortadan uyandırmak bilime ağırlık vermektir Unesco Nedir Görevleri Nelerdir
Dünya barışını karşılamak Unesco Nedir Görevleri Nelerdir
Dil din millet ayrımlarını ortadan kaldırmak Unesco Nedir Görevleri Nelerdir
Memleketler arasındaki kültürleri duyurmak Unesco Nedir Görevleri Nelerdir
Mektep kütüphane gibi yerler hazırlamak Unesco Nedir Görevleri Nelerdir
Bilim araştırmalarına imkan vermektir Unesco Nedir Görevleri Nelerdir

Türkiye ’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde Yer Alan Eserleri ;

İstanbul ’un tarih alanları
Safranbolu Şehri(Karabük)
Hattuşaş(Boğazköy) Hiti Başkenti(Çorum)
Nemrut Dağı(AdıyamanKahta)
XanthosLetoon(AntalyaMuğla)
Divriği Yüce Camii ve Daüşşifası(Sivas)
Truva Antik Kenti(Çanakkale)
PamukkaleHierapolis(Denizli)
Görme Ulusal Parkı ve Kapadokya(Nevşehir)
Selimiye Camii ve Külliyesi(Edirne) *

Similar threads

UNESCO dil din ırk gozetmeyen dunyanın barışı icin ve insan haklarına sahip cıkmak icin kurulmuştur UNESCO ’nun gorevleri nelerdir? Cehaleti ortadan kaldırmak bilime onem vermektir Unesco Nedir Gorevleri Nelerdir Dunya barışını sağlamak Unesco Nedir Gorevleri Nelerdir Dil din ırk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
INESCO açılımı nedir? ve UNESCO'nun görevleri nelerdir? Birleşik Milletler Teşkilâtının,ahali, nesil, dil ve din farkı gözetmeksizin, dünya milletlerine bilinen insan hakları ve hürriyetlerini hâkim kılmak, milletler arasındaki işbirliğine eğitim, bilim ve kültür yolları ile yardım ederek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Dünya Kültürel ve Doğal Mirası'nı korumayı hedeflemek amacıyla kurulan UNESCO, ülkemizden de 18 eser mirası bulundurmaktadır. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük ekoturizm alanlarından olan bu yerler, yapı hikayeleriyle de dikkat çekiyor. Peki Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
INESCO acılımı nedir? ve UNESCO'nun gorevleri nelerdir? Birleşmiş Milletler Teşkilatının,ırk, cins, dil ve din farkı gozetmeksizin, dunya milletlerine tanınan insan hakları ve hurriyetlerini hakim kılmak, milletler arasındaki işbirliğine eğitim, bilim ve kultur yolları ile yardım ederek barış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Dunya Miras Listesi'ndeki doğal ve kulturel varlıklarımız Dunya Miras Komitesi tarafından korunan varlıklar, Dunya Miras Listesi Amblemi ile gosterilirler Bu amblem, Belcikalı sanatcı Michel Olyff tarafından yaratılmıştır ve 1978den beri resmi amblem olarak kullanılmaktadır Ortadaki kare...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt