Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

üniveriste diplomanız internetten

üniveriste diplomanız internetten
0
52

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
üniveriste diplomanız internetten Bundan Böyle internetten diploma alabileceksiniz Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof Dr Mehmet Durman, lisans düzeyinde uzakta eğitim atamak için hazırladıkları projenin YÖK tarafından onaylandığını belirterek, Türkiye'de başta uygulanan proje zarfında, ek kontenjanla öğrenci alacaklarını söyledi Prof Dr Durman, 1997 yılında başladıkları SAÜ İnternet Destekli Eğitim çalışmasında manâlı mesafeler aldıklarını kaydederek, internet destekli eğitimin (uzakta eğitim) öğrenciler tarafından son zamanlarda daha çok seçim edilmeye başladığını bildirdi Ön lisans, yüksek lisans ve sertifika programları alanında uzaktan eğitim veren SAÜ'nün bundan böyle, lisans düzeyinde de eğitim vermeye başlayacağını açıklayan Durman, ''Biz bu projeye 2010 eğitim ve öğretim yılında başlamayı planlıyorduk Ama YÖK projemizi fazla beğendi Ve zaman kaybetmeye lüzum olmadığını düşündüler Bu yıl ek kontenjanla bu projeyi başlatmaya karar verdiler Bu konuda fazla hızlı davrandılar Biz de şaşırdık'' diye konuştu Prof Dr Durman, SAÜ'nün tüm dünyada üniversite eğitiminde yaygın olarak kullanılan uzaktan eğitimle eğitim verdiğini belirterek, 4 yıllık eğitim verecek olan Türkiye'deki ilk lisans programlarının ekim ayında başlayacak olan ilave kontenjanlarla hayata geçirildiği için gurur duyduklarını bildirdi ''50'ŞER ŞAHSIYET KONTENJAN'' 2008 ÖSYM Ilave Kontenjan Kataloğu'nda yer alacak olan bilgisayar mühendisliği, endüstri mühendisliği ve insan kaynakları lisans programlarında, dünya çapında tanıdık karma öğretim metodu ile eğitim verileceğini açıklayan Durman, şunları söyledi: ''Karma öğretim, adını örgün eğitim ile eöğrenimin birlikte kullanılmasından almaktadır YÖK'ün lisans programları için tasdik verdiği tek başvuru formu olan karma öğretim metodunda, örgün eğitim, eöğrenim ile desteklenmektedir Derslerin yüzde 30'u cuma ve cumartesi günleri derslik ortamında yüz yüze örgün eğitim ile verilirken, bunun yanı sıra ek olarak derslerin tamamı internet yoluyla öğrencilere sunulacaktır Öğrenciler, karma öğretim modeli ile ayrıca kampüs olanaklarından yararlanacak ve diğer öğrenciler ile etkileşim kurabilecek hem de uzak eğitimle yer ve zaman kısıtlarından egemen olarak eğitimlerine devam edebilecektir 2008 ÖSYM Ilave Sipariş Verme Kataloğu'nda 50'şer kişilik kontenjan ile öğrenci kabul edecek karma öğretim lisans programlarında takvim bin YTL öğrenim ücreti alınacaktır'' ''ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ORTAK DİPLOMA VERECEĞİZ'' Prof Dr Durman, amaçlarının uzak eğitim bölge öğrencileri örgün eğitim bölge öğrenciler gibi üniversite mezunu gerçekleştirmek olduğunu kaydetti Bu projenin ulusal bir boyutu olduğunu dile getiren Durman, sözlerine şöyle devam etti: ''Projemiz, bu yıl yalnızca üniversitemizi ilgilendirecek Ancak önümüzdeki yıllarda diğer üniversitelerle meslek birliği yapacağız Örneğin Diyarbakır'da bir öğrenci uzak eğitim almaya adalet kazandı Uzaktan eğitim bölge öğrencilere internet ortamında verebileceğimiz bilgileri ve yeterlilikleri kazandıracağız Ama veremediğimiz, becerileri Diyarbakır'daki üniversiteden alacak Mezun olan öğrenciye ortak bir diploma vereceğiz Mezun olan öğrenci keza SAÜ'nün ayrıca de örgün eğitim aldığı üniversitenin müşterek diplomasını almaya hak kazanacak Zamanla bunu ülkemizin tüm üniversitelerine yayacağız'' Uzaktan eğitimde 2003 yılından itibaren ciddi adımlar attıklarını kaydeden Durman, ''Zamanla ders çeşitlerini arttırarak bütün Türkiye'ye yaydık Uzaktan eğitimde şu lahza 6 bine yakın ön lisans öğrencisi ve 700'ün üstünde de yüksek lisans öğrencisi var Geçen yıl ön lisans programından 2 bin 500 mezun verdik'' dedi  

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt