Üniversite Harçları Nihayet Kaldırıldı ! 2 Öğretim öğrencileri harç yatıracak mı ikinci öğretim üniversitelerde harç kalktı mı Sevgili melekler, açıköğretim fakültesi ve 1öğretim harçları kaldırıldı Bir süredir gündemde olan üniversite harçları ile ilgili açıklama şöyle 1549040324 1549040324 universiteharclarinihayetkaldirildimelekler5c547ac8c7508universiteharclarinihayetkaldirildimelekler5c547ac8c7508 universiteharclarinihayetkaldirildimelekler5c547ac8c7508 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç öğrencileri ve velileri rahatlatacak müjdeyi verdi 1 Öğretim ve Açıköğretim Fakültesi harçları kaldırıldı Ancak 2 Öğretimler harç yatırmaya devam edecek Arınç yaptığı açıklamada; ''Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle artık birinci öğretimden katkı maddesi payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır 20112019 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından aracısız istifade edecektir Benzer şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir Yeniden 20112019 eğitimöğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır'' dedi Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının bugün gerçekleştiğini ifade ederek, bu akşam mükerrer veya yarın ancak Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanacağını bildirdi