Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üniversitedeki Teknokent’e ilgi

Üniversitedeki Teknokent’e ilgi
0
138

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Selçuk Üniversitesi bünyesinde 2 yıl önce kurulan Teknokent’e sanayiciler büyük ilgi gösteriyor 2 yılda 59 işletmenin başvurduğu Teknokent’e yoğunluk nedeniyle ek bina yapılıyor

Sanayici, Öğretim üyeleri ve öğrencilere büyük avantajların sağlandığı Teknokent’te, özellikle sanayicilere ArGe faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlere yüzde 100 gelir vergisi veya Kurumlar vergisi muafiyeti, yazılım firmalarına yüzde 100 KDV muafiyeti, Teknokent’te çalışan ArGe personeline yüzde 100 gelir vergisi muafiyeti tanınıyor

Öğretim Üyeleri de teknokent içinde kendi şirketlerini kurabiliyor, Teknokent içinde faaliyet gösteren şirketlere yönetici ve ortak olabiliyorlar Ayrıca elde ettikleri gelirler, üniversite döner sermayesine ödenmeden, gelir vergisi kesintisi yapılmadan öğretim üyelerine ödeniyor

Selçuk Üniversitesini Yaşatma ve Geliştirme Vakfı, Konya Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile Konya 2’nci Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ortaklığı ile kurulmuş olan Konya Teknokent’te 59 işletmenin yer aldığını söyleyen Teknokent Yönetim Kurulu ve Genel Müdürü ProfDr Fatih Botsalı, Türkiye’nin en büyük 5 Teknokent’inden biri haline geldiklerini, ülkemizden İspanya’da bulunan Uluslararası Bilim Parkları Birliği’ne üye olan üçüncü teknopark olduklarını belirtti

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından tahsis edilen 5 bin metrekarelik kapalı alana sahip bir binada faaliyete başladıklarını ifade eden ProfDr Botsalı, “Konya Teknokent, kuruluşunu takip eden 2 yıl içinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştı Yoğun müracaatları karşılamak amacıyla Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampusünün güney tarafındaki 520 dönümlük arazisi üzerine ek bina yaptırıyoruz Ek binamız bu yılın sonunda üretim ve hizmet sektörü kuruluşlarının kullanımına açılacak dedi

SANAYİCİLERE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR

Konya’da büyük ve küçük orta işletmelerin Teknokent’e büyük ilgi gösterdiğini belirten ProfDr Botsalı, Teknokent’te ArGe yapanların bu faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlere yüzde 100 gelir vergisi veya Kurumlar vergisi muafiyeti, yazılım firmalarına yüzde 100 KDV muafiyeti, Teknokent’te çalışan ArGe personeline ise, yüzde 100 gelir vergisi muafiyeti tanındığını vurguladı

İşletmelerin yanı sıra öğrenci, öğretim elemanı ve yabancı araştırmacılara da büyük kolaylık sağladıklarını söyleyen ProfDr Botsalı, “Öğretim Üyeleri teknokent içinde kendi şirketlerini kurabiliyor Buradaki şirketlere yönetici ve ortak olabiliyorlar Ayrıca Öğretim Üyelerinin ArGe çalışmalarından elde ettikleri gelirler üniversite döner sermayesine ödenmeden, doğrudan öğretim üyesine gelir vergisi kesintisi yapılmadan ödeniyor diye konuştu

BİLGİ TEKNOLOJİYE DÖNÜŞECEK

Teknokent’te yürütülen temel araştırma ve uygulamalı araştırma sonuçlarının tozlu kütüphane raflarında kalmasına son vereceğini belirten ProfDr Botsalı, bu araştırmalardan elde edilen bilgilerin teknolojiye dönüştürülerek ülke ekonomisine katma değer olarak döneceğini ifade etti Nitelikli ve deneyimle akademisyenlerin de araştırma yaparak kendilerini geliştirdiklerini vurgulayan ProfDr Botsalı, öğrencilerin de Teknokent’teki çalışmaları yakından takip ettiğini kaydetti

HER YIL 90 İŞLETME KURULABİLİR

Üniversitenin her yıl 7 bin 500 lisans, bin 500 yüksek lisans öğrencisi olmak üzere 9 bin civarında mezun verdiğini hatırlatan ProfDrBotsalı, Teknokent’teki bu mezunların sadece yüzde 1’inin yüksek ve yeni teknolojiler konusunda kendi işini kurmasını sağlayabilmesi durumunda her yıl yüksek ve yeni teknoloji odaklı çalışan 90 işletme kurulacağına dikkat çekti

Teknokent bünyesinde Proje Birimi kurduklarını da sözlerine ekleyen ProfDr Botsalı, bu birimde çalışmak üzere 60 öğretim üyesinin yurtdışı ve yurtiçinde eğitim programlarına katıldığını, bu birimde Konya’daki kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının Öğretim Üyelerinin desteğiyle AB Hibe programları ile projeler üreteceğini söyledi

Teknokent’te farklı alanlarda çalışmalara imza atıldığını söyleyen ProfDr Botsalı, bilişim teknolojisi, tarımsal teknolojiler, biyoteknoloji, makine tasarım teknolojileri, enerji ve çevre teknolojileri, proses teknolojileri gibi alanlarda çalışmaların yapıldığını, proje biriminde ise, tıbbi araştırmalar, genetik, gıda teknolojileri ve tarımsal teknolojiler konularında araştırmaların yapılacağını sözlerine ekledi
(Hürriyet)

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt