Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üniversiteler zam yapıyor, aileler ise zor durumda

Üniversiteler zam yapıyor, aileler ise zor durumda
0
66

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
Universiteler%2Dzam%2Dyapiyor%2Daileler%2Dise%2Dzor%2Ddurumda%2D239524%2Ejpg

YEDİTEPE Üniversitesi’nde kısım fiyatlarına artırım yapılmasına yönelik yansılar sürüyor. Kısım fiyatlarına 12 bin liraya varan artırım uygulanan üniversite öğrencileri BirGün’e konuştu.

NASIL ALTINDAN KALKACAĞIZ?

Yeditepe Üniversitesi’nde fen edebiyat fakültesinde sosyoloji kısmı okuyan 3’üncü sınıf öğrencisi İ. F., pandemi periyodunda yapılan artırımların aileleri ve öğrencileri zora soktuğunu söyledi. İ.F., şöyle konuştu: “Ailesi işten çıkarıldığı için okulunu dondurmayı düşünen birçok arkadaşımız oldu. En azından bu periyot için mevcut fiyatlara artırım yapılmaması bizim talebimiz. Ben yüzde elli burslu okuyorum. Yedi bin lira artırım geldi. Babam ve annem çocukları için her şeylerini vermeye çalışıyorlar lakin bu süreçte herkesin maddiyata muhtaçlığı var. Ailem bunun altından nasıl kalkacaklarının planını yapıyor.”

İ.F. kelamlarını şu sözleri kullandı: “Koronavirüsten ötürü maddi manevi bir çöküşteyken okulun da bu duruma köstek olması bizi çok yıprattı. Artık okulu dondurmak istesem bir periyot parası ödemem gerekecek.”

Siyaset Bilimi ve Memleketler arası Bölümü’nden bir öğrenci ise okulun önemli bir artırım siyaseti olduğunu söyledi. Öğrenci, “Yalnızca eğitim fiyatları değil yurtlar, servis fiyatlarıyla ilgili önemli bir artırım siyaseti var okulun. Pandemi üzere bir süreçte Türkiye önemli bir ekonomik krizdeyken, okulun maliyetleri düşmüşken, bir de bunun üstüne aldığımız eğitim hizmetinde rastgele bir kalite yokken üstüne artırım yapılıyor. Bu türlü bir süreçte artırım yapmak, hem de kalite düşerken bu artırımı yapmak daha da dertli. Birtakım beşerler nitekim ödeme zahmeti çekiyor” diye konuştu.

Yüzde 15’e varan artırımlar

Yeni fiyatlara nazaran yapılan artırım oranları şu biçimde:

♦ Tıp: Geçen yıl 78 bin lira fiyat yüzde 15,38 artışla 90 bine çıktı.

♦ Hukuk: Geçen yıl 60 bin lira fiyat yüzde 13,3 artışla 68 bine çıktı.

♦ Fen- Edebiyat: Geçen yıl 45 bin lira fiyat yüzde 15,5 artışla 52 bine çıktı.

♦ Eczacılık: Geçen yıl 65 bin lira fiyat yüzde 13,84 artışla 74 bine çıktı.

♦ Eğitim: Geçen yıl 35 bin lira fiyat yüzde 14,28 artışla 40 bine çıktı.

858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt