bilgisayarci
FD Üye
Yükseköğretim Heyeti (YÖK), 'Öncelikli Alanlar Kapsamında Araştırma Vazifelisi İstihdamı Projesi' için toplam 535 araştırma vazifelisi takımına atama müsaadesinin Cumhurbaşkanlığınca onaylandığını açıkladı.
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, 'Öncelikli Alanlar Kapsamında Araştırma Vazifelisi İstihdamı Projesi' için toplam 535 araştırma vazifelisi takımına atama müsaadesinin Heyetimizce yükseköğretim kurumlarına tahsisi Cumhurbaşkanlığı makamınca uygun bulunmuştur" denildi.
Ek takım müsaadeleri için yapılan merkezi planlamada öğretim üyesi temininde zahmet çekilen alanların dikkate alındığı belirtilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:
"Bu bağlamda 180 adedi hukuk olmak üzere; 'Eczacılık, Mimarlık, Psikoloji, Hemşirelik, Otizm Spektrum Bozukluğu Eğitimi, Özel Eğitim, Odyoloji, Lisan ve Konuşma Terapisi' üzere alanlarda lisansüstü eğitim yaptırılması maksadıyla öğretim elemanı bulmada düşünce çekilen alanlar başta olmak üzere yükseköğretim kurumlarına toplamda 535 araştırma vazifelisi takımı için atama müsaadesi verilmiştir. Adayların kıymetlendirilmesi ve seçimi cari metoda nazaran üniversiteler tarafından yapılacaktır. Yapılan planlama ve projeksiyonlarımıza nazaran müteakip iki sene birebir minvalde bu siyaset izlendiğinde bu alanlara ait öğretim üyesi eksikliği büyük ölçüde giderilmiş olacaktır. Öbür taraftan üniversite planlaması ve talebi ile Yükseköğretim Şurası tarafından verilen müsaade sonucu çıkılan ilan süreçleri de motamot devam etmektedir. Öncelikli alanlar kapsamında verilen bu yeni müsaadeler bu yürüyen süreçlere ilaveten merkezi planlama sonucu yükseköğretim kurumlarına verilen 'ek' izinlerdir."
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.