Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

üniversitelerimizi tanıyalım işte inönü üniversite

üniversitelerimizi tanıyalım işte inönü üniversite
0
74

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
üniversitelerimizi tanıyalım işte inönü üniversite adıyaman tıp fakültesi ne süre açılacak inönü üniversitesi görseller inönü üniversitesi ne zaman kuruldu 1549313345 1549313345 universitelerimizitaniyalimisteinonuuniversite5c58a54a8fec0universitelerimizitaniyalimisteinonuuniversite5c58a54a8fec0 http:wwwkpsscomtrimgsfilesuniversitelogoresimlerinonuuniversitesilogogif TARİHÇE Üniversitemiz, 28 Ocak 1975 tarihinde Türkiye Büyük Ahali Meclisi'nde, 25 Mart 1975 tarihinde de Cumhuriyet Senatosu'nda kabul edilen ve 3 Nisan 1975 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa ile kurulmuştur İnönü Üniversitesi, 19761977 EğitimÖğretim Yılı'nda eğitime başlamıştır 1984 yılına dek şimdiki Malatya Fen Lisesinde eğitimini sürdüren Üniversitemiz, 19841985 EğitimÖğretim Dönemi'nde, bugünkü kampus alanına geçmiş ve tez gelişme imkanına kavuşmuştur Üniversitemiz bünyesinde ilk olarak Temel Bilimler Fakültesi ile Eğitim Fakültesi kurulmuştur 28 Şubat 1977 tarihinde Temel Bilimler Fakültesi'nin Fizik, Kimya ve Matematik bölümlerine öğrenci alınmasıyla da sahiden eğitimöğretime başlamıştır bununla birlikte, daha önce yerleşmiş olan Çukurova Üniversitesi'ne ast Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi de müstakil olarak eğitim ve öğretime devam etmiştir 1981 yılında Yükseköğretim Kurulu'nun oluşturulması ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun kabul edilmesinden sonradan yayınlanan Yüksek Öğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameile İnönü Üniversitesi yeni bir yapıya kavuşmuştur Buna tarafından;Temel Bilimler Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi olarak, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne ast Malatya İktisadi ve Ticari İlimler Yüksekokulu'da İktisadi ve Idari İlimler Fakültesi olarak değiştirilmiştir Ulusal Eğitim Bakanlığı'na emrindeki Malatya Meslek Yüksekokulu da üniversiteye bağlanmıştır İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi 19881989 EğitimÖğretim Yılı'nda eğitim faaliyetine başlamıştırDarende İlahiyat Fakültesi, 19921993 EğitimÖğretim Yılı'nda Darende'de eğitime başlamış, 20012002 EğitimÖğretim Yılı'nda İnönü Üniversitesi kampüsüne taşınmıştır Adıyaman FenEdebiyat Fakültesi, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri ise 19992000 Öğretim Yılı'nda eğitime başlamıştır Bakanlar Kurulu'nun 20013249 rakam ve 24 Ekim 2001 tarih kararı ile kurulması onaylanan Eczacılık, Diş Hekimliği ve Hoş Sanatlar Fakültelerinden, Eczacılık Fakültesi 20022003 EğitimÖğretim Yılı'nda eğitime başlamıştır İnönü Üniversitesi, üniversal hoşgörüyle ülke kalkınmasına hizmet edecek, kalifiye teknik eleman ihtiyacının giderilmesine büyük katkı olacak Iş Yüksekokullarının açılmasına büyük ağırlık vermiştir Bu kapsamda, bugüne değin 10 Iş Yüksekokulu kurulmuştur Ülkemizin ihtiyacı bulunan kalifiye sıhhat elemanlarının yetiştirilmesi, verimliliğin artırılması ve Ebe, Hemşire ile Sağlık Durumu Memurluğu eğitiminin, Avrupa Birliği normlarına uygun bir şekilde lisans düzeyinde gerçekleştirilmesi nedeniyle Malatya ve Adıyaman'da almak üzere iki Sağlık Durumu Yüksekokuluda 1997 yılında açılmıştır Eğitim ve öğretim birimlerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora öğretimini yürütmek nedeniyle 1983 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1984 yılında Fen Bilimleri Enstitüsü ve1993 yılında Sağlık Durumu Bilimleri Enstitüsü kurulmuşturİnönü Üniversitesi bugün; 1086 akademik, 1027 yönetimle ilgili personel ile öğrenciye eğitimöğretim hizmeti vermeyi sürdürmektedir Genel Data : İnönü Üniversitesi öğrencileri, istekleri ve ilgi alanlarına kadar topluluklara aza olmakta ve fazla yönü olan bir sosyal yaşam içine girebilmekte Toplam 25 kalabalık bulunuyor Bu topluluklara her sene yenileri eklenerek faaliyetlerini sürdürüyor Üniversitenin desteklediği öğrenci toplulukları, yıl her tarafında konferans, seminer, panel gibi bilimsel toplantıların yanı sıra, konser, tiyatro, görsel sanatlar, sinema, edebiyat vb dallarda söyleşi, sergi gibi sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyor öğrencilerimize spor faaliyetlerini yürütebilmeleri için 750 kişi kapasiteli kapalı spor salonunun yanı sıra; tenis kortları, futbol sahaları, voleybolbasketbol sahaları ve benzeri olimpik açık yüzme havuzu ile geniş spor olanakları var Birimlerin Dağılımı : FAKÜLTELER FenEdebiyat Fakültesi Eğitim Fakültesi İktisadi ve Yönetimle Ilgili Bilimler Fakültesi Mühendislik Fakültesi Tıp Fakültesi Eczacılık Fakültesi İlahiyat Fakültesi Adıyaman FenEdebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi ENSTİTÜLER Fen Bilimleri Enstitüsü Afiyet Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü YÜKSEKOKULLAR Malatya Sıhhat Yüksekokulu Adıyaman Afiyet Yüksekokulu IŞ YÜKSEKOKULLARI Malatya Iş Yüksekokulu Adıyaman Iş Yüksekokulu Arapgir Iş Yüksekokulu Sağlık Hizmetleri Iş Yüksekokulu Kale Meslek Yüksekokulu Battalgazi Meslek Yüksekokulu Akçadağ Meslek Yüksekokulu Yakınca Meslek Yüksekokulu Sürgü Iş Yüksekokulu Hekimhan Meslek Yüksekokulu ARAŞTIRMA MERKEZLERİ Turgut Özal Tıp Merkezi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Kayısı Araştırmaları ve Başvuru Merkezi Geleneksel El Sanatları Arş ve Uyg Merkezi Gök Bilimleri Arş ve Uyg Merkezi Çevre Sorunları Arş ve Uyg Merkezi Osmanlı Devri Adliye Sicil Arş ve Uyg Merkezi Kültür Merkezi Müdürlüğü Üniversite Sny İşbir Arş Uyg Mrk Müd Bilimsel Araştırma Projeleri Kom Bşk Stratejik Araştırma Merkezi Müd Öğrenci Sayısı : 19723 Akademik Personel : 1101 Bu Yıl Alınacak Öğrenci Sayısı : 4206 Barınma : Toplam 3558 kapasiteli yurtlar bulunuyor Burs : İnönü Üniversitesi Vakfı gereksinim sahibi öğrencilere burs sağlıyor  

858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt