Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

üniversitelerimizi tanıyalım işte istanbul teknik

üniversitelerimizi tanıyalım işte istanbul teknik
0
69

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
üniversitelerimizi tanıyalım işte istanbul teknik 1549313308 1549313308 universitelerimizitaniyalimisteistanbulteknik5c58a52615750universitelerimizitaniyalimisteistanbulteknik5c58a52615750 http:wwwkpsscomtrimgsfileskurumlaruniversitymainÜniversite Türü : Devlet Üniversitesi Kuruluş Tarihi : 1773 Rektör : Prof Dr Faruk Karadoğan Telefon : 0212 285 66 11 Faks : 0212 285 65 95 Adres : Rektörlük İTÜ Ayazağa Kampüsü 80626 Maslak İSTANBUL Öğrenim Dili : Türkçe, İngilizce Birimlerin Dağılımı : Fakülteler İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Çevre Mühendisliği Mimarlık Fakültesi Mimarlık Şehir ve Alan Planlama Endüstri Ürünleri Tasarımı İç Mimarlık Peyzaj Mimarlığı Makina Fakültesi Makina Mühendisliği İmalat Mühendisliği ElektrikElektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Elektrik Mühendisliği Denetleme Mühendisliği Elektronik Mühendisliği Telekomünikasyon Mühendisliği Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Jeoloji Mühendisliği Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği Jeofizik Mühendisliği KimyaMetalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Yiyecek Mühendisliği Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Deniz Teknolojisi Mühendisliği FenEdebiyat Fakültesi Matematik Mühendisliği Fizik Mühendisliği Kimya Moleküler Biyoloji ve Genetik Mühendislik Bilimleri İnsan ve Toplum Bilimleri İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği Endüstri Mühendisliği Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Uzay Mühendisliği Meteoroloji Mühendisliği Denizcilik Fakültesi Gemi Makinaları İşletme Mühendisiliği Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Iş Yüksekokulu Denizcilik Programları Bölümü İktisadi ve Idari Programlar Bölümü Teknik Programlar Bölümü Dokuma Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi Tekstil Mühendisliği Moda Tasarımı Dokuma Geliştirme ve Pazarlama Enstitüler Enerji Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Sosyal Bilimler Enstitüsü Bilişim Enstitüsü Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Hoş Sanatlar Bölümü Vücut Eğitimi Bölümü Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzik İleri Çalışmalar Merkezi Öğrenci Sayısı : 19000 Akademik Personel : 1800 Bu Sene Alınacak Öğrenci Sayısı : 2655 Barınma : İstanbul dışından gelen öğrenciler İTÜ Rektörlüğü ve İTÜ Vakıfları kadar işletilen yurtlardan yararlanabiliyor Yurt binaları 938 kız 2022 erkek öğrenci kapasiteli Burs : 20032004 eğitim öğretim yılında takriben 5 bin İTÜ öğrencisine dağıtılmış düzeylerde yurt, yemek yemek, ve gereksinimleri bursla sağlanıyor Öğrencilerin yüzde 35'ine burs veriliyor Genel Bilgi : İstanbul Teknik Üniversitesi'nin eğitim binaları beş kampüse sabit durumda Başlıca mesken birimi olan Ayazağa Kampüsü , İstanbul'un yeni finans merkezi konumuna gelen Maslak bölgesinde Rektörlük ve yönetim birimleri bu kampüste bulunuyor Öğrenci kulüp etkinlikleri Kültür Sanat Birliğinde ve Spor etkinlikleri ise Spor Birliği çevresinde yoğunlasmakta Tenis kortları kapalı, spor salonu cesitli spor yarışmalarına konut sahipliği yapılıyor Ayazağa , Gümüşsuyu , Taşkışla, Maçka ve Tuzla kampüsleri elde etmek üzere 5 kampüste eğitim ve öğrenim faaliyetlerini sürdüren üniversitede beş kampüsten üçüne yayılmış olan spor alanlarının toplamı, 4885 m2 kapalı ve 10436m2 açık elde etmek üzere 16196m2 dir İstanbul Teknik Üniversitesi, nitelikli mezunlar verme ideali doğrultusunda, öğrenclerinin salt teknik data ile değil ,çok yönlü us anlayışını destekleyecek entellektüel manzara açısına sahip olmalarını amaçlamakta, Kültür ve Sanat Birliği çatısı aşağıda çok öbür içerik ve amaçlara sahip öğrenci kulüplerine destek vermekte İTÜ'nün tüm fakültelerinde oldukça etkin öğrenci kulüpleri faaliyet göstermekte TARİHÇE İstanbul Teknik Üniversitesi'nin geçmişi gerilere, Osmanlı dönemine, Sultan III Mustafa’nın saltanat yıllarına kadar uzanmaktadır Osmanlı Devletinde öncelikle Batılı anlamda mühendislik eğitimi tahsis etmek üzere 1773 yılında kurulan Mühendishanei Bahri Hümayun (İmparatorluk Deniz Mühendishanesi), gemi inşaatı ve deniz haritalarının yapılması konusunda bilirkişi personel yetiştiriyordu Haliç Tersane’sinde yer alan okulun kurucusu bir Macar soylusu olan Baron de Tott'du Osmanlı'ların yenileşme hareketinde kayda değer rol oynayan Baron de Tott, açılan okulda ders de vermiştir Ilk başhoca ise çoğu tanıdık olmayan dil haberdar olan ve gemi mühendisliği konusunda eğitim görmüş olduğu ileri sürülen Cezayirli Seyyid Hasan Hoca’dır Okulun kitaplığının tanıdık olmayan dillerden çevrilen çoğu eserle zenginleştirildiği ileri sürülmektedir 1795 yılında, III Selim döneminde açılan Mühendishanei Berri Hümayun (İmparatorluk Kara Mühendishanesi) topçu subayı geliştirmek için kurulmuştu Mühendishanei Bahri Hümayun’un genişletilmesiyle oluşan bu okulun eğitim süresi dört yıldı III Selim Mühendishane’nin gelişmesine önem vererek, okula Topkapı Sarayı Kütüphanesi'nden kitap göndermiştir Okula bağlı bir matbaanın kurulmasına ihtimal sağlayan padişah keza gözlem ve ölçüm aletleri bağışlayarak okulun donanımına katkıda bulunmuştur Okulda bahşedilen dersler arasında istihkam, top dökümcülüğü, topçuluk, gökbilim gibi konular yer alıyordu Okulun kuruluş ve gelişim sürecinde Fransız öğretim üyelerinin ve mühendislerin de katkısı büyüktür Hasköy'de, bugün Haliç Köprüsü'nün kuzey yönündeki ayağının bulunduğu alanda yer alan Kara Mühendishanesi binası zamanla harap; Hasköy askerlik şubesinin bahçesinde duran yazıtı 1995 yılında İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınan izinle İTÜ'nün Taşkışla binasına getirilerek, giriş holüne yerleştirilmiştir 1847 yılında Mühendishanei Berri Hümayun'un müfredatına mimarlık alanında da dersler konularak batı usullerine kadar mimarlık bilgileri verilmeye başlandı 1883 yılında Hendesei Mülkiye’ye dönüşen Mühendishanei Berri Hümayun, 1909 yılında Mühendis Mektebi Alisi adını alarak, sivil mimar ve mühendislerin yetişmesi konusunda eğitim vermiştir Cumhuriyetin kuruluşu ile mühendislik ve mimarlık eğitimi yeniden düzenlendi Mühendis Mektebi Alisi yol, demiryolu, su işleri ve inşaatmimarlık dallarını kapsayacak şekilde eğitim veren bir okul olarak örgütlenmişti 1929 yılında Mektebin mevcut su ve yol kollarına inşaat şubesi de eklenerek mimarlık alanında eğitime başlanmıştır Birincil mezunlarını 1931 yılında veren Yüksek Mühendis Mektebi Cumhuriyet Türkiyesi'nin bayındırlık işleri için zorunlu teknik elemanları yetiştiriyordu 1940'larda Almanya ve İsviçre'yi terkeden öğretim üyelerinin katılımı ile güçlenen kadrosu ile Yüksek Mühendis Mektebi, Türkiye'nin teknik öğretim alanında önde giden bir eğitim kuruluşu olarak seçkinleşti Önce Gümüşsuyu'ndaki eski kışla'da konumlanan okul, sonradan Taşkışla ve Maçka Silahhanesi binalarının da verilmesiyle büyüdü ve öğrenci sayısı ile birlikte öğretim kadrosu da gelişti 1944 yılında Yüksek Mühendis Mektebi İstanbul Teknik Üniversitesi'ne dönüştü Fakültelerin ilk olarak fazla sınırlı olan öğretim kadrosu zamanla gelişerek bilim dallarında uzmanlaşmaya ve kadrolaşmaya gidildi Birincil yıllarında İnşaat, Mimarlık, Makina, Elektrik Fakültelerinden oluşan İstanbul Teknik Üniversitesi Maden, Kimya, Gemi İnşaatı, FenEdebiyat, İşletme, Uçak ve Uzay Bilimleri, Denizcilik gibi fakültelerin kurulması ile büyümüş, bütün fakülteler bölümlere ayrılmış ve her fakültede diploma veren programlar gelişmiştir Örneğin İnşaat Fakültesi içinde Jeodezi ve Fotogrametri, Makina Fakültesi içinde Tekstil, Mimarlık Fakültesi içinde Şehircilik ve Endüstri Tasarımı gibi bölümler lisans ve yüksek lisans eğitimi verecek şekilde dallanarak İstanbul Teknik Üniversitesi dünyadaki çağdaş gelişmelere paralel bir artma göstermiştir İTÜ mimarlık alanında ve mühendisliğin tüm dallarında Türkiye'nin ihtiyaçlarına yanıt verecek, bununla beraber uluslararası düzeyde yetkin olabilecek meslek adamları yetiştirmektedir İTÜ'de yapılan doktora ve öteki bilimsel yayınlar, Türkçe'nin bilim dili olarak yerleşmesine ve çoğu alanda teknik terminolojinin oluşmasına katkıda bulunarak büyük bir milli birikim sağlamıştır İTÜ'de 197475 öğretim yılında iki aşamalı eğitime geçilerek, dört yıllık lisans eğitimine eklemlenen iki takvim lisansüstü programları ile birçok uzmanlık alanında üstteki düzeyde eğitim verilmeye başlanmıştır Halen Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Nükleer Enerji, Avrasya Yer Bilimleri, Bilişim edinmek üzere beş enstitü tarafından yürütülen yüksek lisans ve doktora programları ile büyük bir öğrenci kitlesine hizmet veren İTÜ, lisans sonrası eğitimle Türkiye'nin gereksinim duyduğu genç öğretim üyesi adaylarını yetiştirmeyi ve düzeyli uzman gereksinimini karşılamayı hedeflemektedir İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Mimarlık, Makina, İşletme Fakülteleri, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü şehir merkezinde, Taşkışla, Gümüşsuyu ve Maçka binalarında bulunmaktadır 1970'lerden başlayarak Maslak'ta gelişmeye başlayan geniş kampüs içinde Rektörlük idare binaları ile birlikte İnşaat, Maden, Kimya ve Metalürji, FenEdebiyat, UçakUzay Fakülteleri bulunmaktadır Lisans sonrası eğitim veren Enstitüler ise: Nükleer Enerji, Fen Bilimleri, Bilişim ve Avrasya Yer Bilimleri Enstitüleridir Teknik Üniversite bünyesine 1988 yılında katılan Denizcilik Fakültesi, Tuzla'da 165 hektarlık bir alana sahiptir İTÜ Maslak Kampüsünde byük bir gelişme süreci yaşanmaktadır Kitaplık, Kültür Sanat Birliği, Spor Birliği, Kreş gibi binaların yapımıyla üniversite yaşamının gerektirdiği temel hizmetler karşılanmıştır 1940'lardan başlayarak çoğu ünlü İTÜ'lünün kaldığı Gümüşsuyu Öğrenci Yurduna ilave olarak Maslak Kampüsünde yapılan yeni yurt ve lojmanlar öğrenci ve öğretim üyelerinin kullanımına sunulmaktadır Mekanlar İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampusü konum olarak,Maslak’ta, yeni iş merkezlerine,Büyükdere Caddesi ve İstinye Yolu’na yakınlığı ile şehir içinde ulaşımı oldukça kolay manâlı bir noktadırYoğun rekabet koşulları içinde enerjik, küresel, kaliteli, becerikli, iştirakçi bir eğitimöğretim ve araştırma politikası izlemekte olan İstanbul Teknik Üniversitesi, modern dünya üniversiteleri aralarında yerini almak, bunu yaşadığı süreçler ve ürünleri ile de gösterilmek istemektedir Bu çerçevede, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin misyonu ise; Türkiye içinde yok, dünyada yarışacak mezunları yetiştirmektir İstanbul Teknik Üniversitesi, modern gelişmelere paralel olarak, kalkınma ve fiziksel altyapısı ile birlikte araştırma ve eğitim donanımlarını tez onarım çalışmalarının yanı sıra, üniversite bünyesinde önemli kongre, konferans, seminer organizasyonlarına, farklı alanlara yönlendirilmiş kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yerine getirmek üzere, mevcut mekanlarını çağın gereksinimlerini gözönünde tutarak yenilemiş ve bir kültür merkezi binası olarak da Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ni inşa etmiştirSüleyman Demirel Kültür Merkezi, bireylerin sosyal, kültürel amaçlı olarak bir araya gelerek sıcak bir ortamda kaynaşacakları buluşma, banka, yeme içme, milli, uluslararası kültürel ve bilimsel buluşmalar gibi ihtiyaçların karşılandığı bir kongre ve kültür merkezi olarak hizmet vermektedir Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin yanısıra, Ayazağa Kampüsü’nde fazla sayıda görüşme ve workshop alanı olarak kullanılabilecek daha aşağı yapıya sahip, sergi, ağırlama, dinleti organizasyonlarında fazla amaçlı kullanıma uygun mekanlar bulunmaktadır