Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Üniversitelinin 'Hoçça Ğalın Ben Gidiyom' Paylaşımına Soruşturma

Üniversitelinin 'Hoçça Ğalın Ben Gidiyom' Paylaşımına Soruşturma
0
34

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
s-9661eb0ef638ad8d31605ad6c74af20d5c579dd8.jpg

İzmir'de yaşayan üniversite öğrencisi Elif Yerlikaya'nın toplumsal medyada paylaştığı bilet fotoğrafının üzerine yazdığı “Hoçça ğalın ben gidiyom” yazısı soruşturma konusu oldu. Yerlikaya, tabir verdi.

İzmir'de yaşayan üniversite öğrencisi Elif Yerlikaya hakkında toplumsal medya paylaşımlarından ötürü Türk Ceza Kanunu 301 ve 216'ıncı unsurları olan “Türkiye Cumhuriyeti Devletini, kurum ve organlarını alenen aşağılama” ve “halkı kin ve düşmanlığa sevk etme” argümanıyla soruşturma açıldı. Yerlikaya, İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından tabire çağırıldı.

Hoçça ğalın ben gidiyom”

Binali Yıldırım'ın yer aldığı kelam konusu 'caps' internette viral olmuştu.

Gazete Duvar'dan Cihan Başakçıoğlu'nun haberine nazaran, soruşturma evrakında Yerlikaya'nın birçok paylaşımı cürüm ögesi olarak nitelenirken, soruşturmaya mevzu olan paylaşımlardan biri ise dikkat çekti.

2016-2017 eğitim öğretim yılı açılışı hasebiyle devrin Başbakanı Binali Yıldırım, Erzincan'da bir ilkokula yaptığı ziyarette tahtaya “2016-2017 egitim ögretim yılı iyi olsun” yazmış, Yıldırım'ın yazısı imla kusurları nedeniyle gündem olmuştu. Tekrar Yıldırım'ın “ğ” kullanıma atfen toplumsal medyada yapılan “Hoçça ğalın ben gidiyom” capsleri de paylaşım rekorları kırmıştı.

Olayın üzerinden geçen 5 yılın akabinde bu yıl eylül ayında Kıbrıs'a seyahat yapan Yerlikaya, havaalanında çektiği bir fotoğrafı toplumsal medyada paylaşarak üzerine “Hoçça ğalın ben gidiyom” yazdı. Yerlikaya'nın bu paylaşımı da kabahat kapsamında kıymetlendirilerek soruşturmaya husus oldu.

"Eve, okuluma polis gönderdiler"

Gazete Duvar'a konuşan üniversite öğrencisi Yerlikaya, soruşturmaya ait şunları söyledi: 'Sosyal medya paylaşımlarım nedeniyle hakkımda TCK 301 ve 216 'ıncı unsurlardan soruşturma açıldı. Çok fazla tweet var ve cürüm teşkil eden hiçbir şey yok. Son devirde Yurtsuzlar hareketlerine ait paylaştığım tweetler de var. Düşünün ki paylaştığım uçak biletine bile dava açmışlar, üzerine 'Hoçça ğalın ben ğidiyom' yazdığım için...'

Söze çağırılma etabında ise birçok zahmet yaşadığını lisana getiren Elif Yerlikaya, suçlamaları kabul etmediğini vurguladı. Yerlikaya yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: 

'Bir ülkenin eski başbakanının imla kusurları sonrası toplumsal medyada gündem olan 'Hoçça ğalın ben gidiyom' yazısını bir fotoğrafın üzerine yazdım diye soruşturma açıldı. Tabire çağırmak için konuta kağıt göndermek yerine daha çok taciz ettiler. Meskene, okuluma polis gönderdiler. Bu da yetmezmiş üzere bana ulaşma talihleri varken avukatları, ailemi tek tek aradılar. Her şeyi kendilerine tehdit olarak görüyor, her sözden rahatsız oluyorlar. Onların gözünde öylesine yazdığım bir tweet bile hata teşkil etti. Nerden, kime dava açsak diye bakıyorlar. Yani açık açık bu ülkede hiç kimse fikrini beyan edemez diyorlar.'

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt