iltasyazilim
FD Üye
Unlu Çıtır Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
*Yarım su bardağı un
*125 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için:
*3 adet orta boy patates
*12 tane kuru soğan
*23 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Unlu Çıtır Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
1
*Patatesleri soyup 4 e bölün bir miktar tuz ile haşlayın ve ezin
*Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun ,tuzunu ,karabiberini ve kırmızı biberi ekleyin
*Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri de tavaya ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alın
*Bi tane yufkayı serin, eritip sıvı yağ ile karıştırdığınız tereyağını her yerine sürün üzerlerine un eleyin
*Yufkayı ikiye katlayın ve üstte kalan yüzüne tekrardan yağ sürüp un serpin
*Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan yayın ve rulo şeklinde sarın, dilimleyin
*Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin
*Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
*180 derece (önceden ısıtılmış fırında)üzeri kızarana kadar pişirin
*Afiyet olsun
*3 adet yufka
*Yarım su bardağı un
*125 gram tereyağı
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için:
*3 adet orta boy patates
*12 tane kuru soğan
*23 yemek kaşığı zeytinyağı
*Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Unlu Çıtır Patatesli Börek Tarifi Yapılışı
1
*Patatesleri soyup 4 e bölün bir miktar tuz ile haşlayın ve ezin
*Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun ,tuzunu ,karabiberini ve kırmızı biberi ekleyin
*Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri de tavaya ekleyip biraz daha kavurup ocaktan alın
*Bi tane yufkayı serin, eritip sıvı yağ ile karıştırdığınız tereyağını her yerine sürün üzerlerine un eleyin
*Yufkayı ikiye katlayın ve üstte kalan yüzüne tekrardan yağ sürüp un serpin
*Yufkanın geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan yayın ve rulo şeklinde sarın, dilimleyin
*Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin
*Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin
*180 derece (önceden ısıtılmış fırında)üzeri kızarana kadar pişirin
*Afiyet olsun