Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Arbel Gıda’nın sahipleri hakkında dava açıldı. Hazırlanan iddianamede üç kardeşten ikisi FETÖ’ye üye olmakla, biri ise örgüte yardım etmekle suçlanıyor.
TV100'ün haberine nazaran: Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, sanık olarak yer alan isimler Mahmut-Hasan Hüseyin Arslan ile, Arbel Gıda’nın imza yetkilisi yöneticiler Ayşe Gülçin Hazar, Ömer Abdullah Özdemir ve Abdülkadir Külahçıoğlu.
İddianamede Mahmut ve Hasan Arslan kardeşler, FETÖ üyesi olmakla, öbür sanıklar ise örgüte bilerek yardım etmekle suçlanıyor.
FETÖ’CÜ GENERALLE İRTİBATLI
Arslan kardeşlere yönelik hazırlanan iddianamede çok çarpıcı ayrıntılar var. Arslan’ın 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Mersin Sıkıyönetim Kumandanı olan Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Kumandanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’la da irtibatı belirlendi.
Yapılan incelemede Arslan ve Demirhan’ın cep telefonları 110 kez ortak yerde baz verdi. Yeniden Arslan’ın Demirhan’ın Hakan Öğüt’le de görüştüğü tespit edildi.
İNANÇLI İNSAN PARA VERDİM!
Mahmut Arslan’ın bağlantıları bununla da sonlu değil. Arslan’ın Mersin İmamı Ali Haydar Ark’la da para trafiği belirlendi. Kendisine bu alaka sorulan Mahmut Arslan;” Uygun kalpli inançlı birisidir. Benden her vakit para isteyebilir” diye yanıt verdi.
Ark’tan şikayetçi olmadı. Savcılık iddianamede bunu, “Örgütün üst seviye sorumlularını korumaktadır” diye kıymetlendirdi.
FETÖ’NÜN YARGITAY İMAMI AVUKATLIKLARINI YAPMIŞ
Arslan ailesini sigara kaçakçılığı davasında savunan isim ise FETÖ’nün Yargıtay İmamı Mehmet Rasim Kuseyri çıktı. Kuseyri Arslan ailesinin avukatlığını yaparak, hesaplarındaki önlemi kaldırttı. Kuseyri, örgütün para kasası Akın İpek’e gözaltına alınacağı bilgisin vererek yurt dışına kaçmasını sağlayan isim. Bylokcu Kuseyri ile Arslan ailesi ortasındaki bağlantıyı kuran ise damatları Murat Altındere.