Yüksek mimar Polen Atay’ın kendisine şiddet uyguladığı ve en son olayda kendisini vefata terk ettiği savıyla şikâyetçi olduğu işinsanı Can Atay, “İddialar büsbütün asılsızdır. Polen Atay, inanılmaz ithamlarla şikâyetçi olmuştur. Ben ve ailem içine düştüğümüz senaryoda hayretler içindeyiz. Biz de Polen Atay hakkında iftira cürmünden şikâyetçi olduk” dedi.
Atay, eşi Polen Atay’ın şiddet savlarına ait yaptığı açıklamada, “Polen Atay, haziran ayında meskende intihar teşebbüsünde bulundu. Onu meskende şuuru kapalı formda buldum. Benim ve sitenin güvenlik vazifelilerinin yardımıyla hayata döndürdük. Evvel vücut sıhhati için Acıbadem Hastanesi’nde, devamında ruh sıhhati tedavisi için Fransız Lape Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Tüm bu süreçte her vakit olduğu üzere kendisi ile sevgi dolu bağlantımız devam etmiştir. Kendisine ve hasebiyle bana bu halde ziyan vermesini önlemek için avukatım aracılığıyla önlem kararı aldırdım. İnsanın ziyan vermek istediğine karşı muhafaza önlemi aldırması akla sığmaz bir durumdur” dedi.
POLEN ATAY’IN KELAMLARI TABİRDEN
Öte yandan Hürriyet’in 3. sayfasında dün yayınlanan ‘Beni mevte terk etti’ başlıklı haberde, eşiyle ilgili suçlamalarda bulunan Polen Atay’ın muhabirimize konuşmuş üzere ‘Polen Atay şunları söyledi’ diye verilen kelamlar büsbütün polise verdiği tabirinden alınmıştır. Polen Atay muhabirimize ayrıyeten açıklamada bulunmamıştır.
Özge Eğrikar/Hürriyet