Ünlü Kadınlarımızdan Şiddete HayırResimleri Bu konu; Meşhur Kadınlarımızdan Şiddete HayırResimleri haberi hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, sinema ve televizyon dünyamızın meşhur kadınları Kadına Şiddete Hayır!seslenmek için nesnel karşısına geçtiler Eşleri ya da sevgilileri kadar şiddete maruz kalarak ölen ve yaralanan kadınlara dikkat sürüklemek için, Kadınlar Günü kapsamında poz veren meşhur kadınlarımızın resimlerini galerimizden paylaşmadan önce, size bu projeyle ilgili bilgiler vermek istiyoruz 1548626555 1548626555 unlukadinlarimizdansiddetehayirresimleri5c4e2a7fa13adunlukadinlarimizdansiddetehayirresimleri5c4e2a7fa13ad unlukadinlarimizdansiddetehayirresimleri5c4e2a7fa13ad Ayşe Paşalı
Melek Karaaslan
Şefika Ahlak
Meral Tahta
Ceylan Soysal
Mehtap Civelek
Gülşah Sarcan
Selma Civek
Kimi tek bir kurşunla, kimi onlarca bıçak darbesiyle, kimi de boğazı kesilerek çocuklarının gözleri önünde hunharca katledildi Aylarca tuvalette esir edilen de vardı arasında, yaşarken ölenler de herkes eşti, anneydi, kadındı
Ama hepsinin kaderi aynıydı; hepsi güç kurbanıydı Gördükleri şiddet sonucu hayatını kaybeden bu kadınlar, Zeytinburnu Belediyesinin, AKDEM (Aile Bayan Destekleme ve Engelliler Merkezi) çatısı aşağıda hayata geçirdiği 8 Mart 8 Kadın projesiyle meşhur isimlerde tekrar can buldu 1548626555 1548626555 unlukadinlarimizdansiddetehayirresimleri5c4e2a8007713pngunlukadinlarimizdansiddetehayirresimleri5c4e2a8007713png unlukadinlarimizdansiddetehayirresimleri5c4e2a8007713png Meşhur sanatçılar O ben olabilirdim dedi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının himayesinde KÜLT Derneğinin de takviye verdiği proje kapsamında, birbirinden meşhur 8 ünlü kadın sanatçı bir araya geldi ve uğradıkları kuvvet sonucu hayatını kaybeden kadınlarla empati kurarak O ben olabilirdim dedi Hülya Avşar, Bergüzar Korel, Nur Fettahoğlu, Burcu Esmersoy, Meltem Cumbul, Ezgi Mola, Dolunay Soysert ve Songül Öden özel makyaj ve kostümlerle hayatını kaybeden 8 kadının yerine geçti Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut ve Yönetmen Emrah Gültekinin prodüksiyonu ile ünlüler, zor mağduru kadınlarla empati kurarak onların hayatlarının son anlarındaki medyaya yansımış fotoğraf karelerindeki halleri gibi görünmeye çalıştı Çekimler sırasında Bergüzar Korel gözyaşlarına boğuldu Her artist, yerine geçtiği bayan yarı hayattaymış gibi onun duygularını anlatan dahası mektup yazdı Yazılan bu mektuplar video çekimi sırasında da kayda alınarak ulus spotu oluşturuldu Uyanmak İçin Ölümü Bekleme, Sevginin yerini güç almasın sloganıyla oluşturulan halk spotları önümüzdeki hafta içinde bütün kanallarda yayınlanmaya başlayacak Emine Erdoğan da 7 Martta Çırağan Sarayındaki etkinliğe katılacak Canlandırdıkları karakterlerle empati kurdukları fotoğraf çekimlerinde oldukça hissi anlar da yaşandı Tüm bu şehvetli anlar ve fazla özel görüntüler ile sanatçıların empati kurdukları baskı mağduru kadınların duygularını anlattıkları mektuplar 7 Mart Perşembe günü saat 17:30da Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek olan 8 Mart 8 Bayan gecesinde bütün Türkiye ile paylaşılacak Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydının konut sahipliğinde yapılacak olan toplantıya Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, projede yer alan sanatçılar ile basın dünyasından çok sayıda ad katılacak Yapı ve daimi çözümler üretmek durum Amaçlarının kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve duyarlılığın arttırılması olduğunu ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Açık Fikirli Maalesef halen toplumumuzun kanayan bir yarası olan kadına karşın şiddetin bir an önce ve daimi olarak ortadan kaldırılması gerekmektedir Hiçbir niçin şiddetin gerekçesi olamaz Sevginin yerini zor almasın dedi Bu alanda yapısal ve daimi çözüm yolları barındıran kayda değer projeler gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Kültürlü, şunları söyledi: Bunlardan biri ve en önemlisi de, belediyemiz bünyesinde faaliyet bildiren Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)dir Bu merkez eğitim, psikolojik danışmanlık, koruma ve rehabilitasyon süreçlerini de içeren hizmetleri tamamını bedava olarak veriyor Projemize destek oldukları için bakanlığımıza, bütün sanatçılarımıza şahsım ve Zeytinburnu halkı namına teşekkür ediyorum id Kim kim oldu
Hülya Avşar Ayşe Paşalı Berguzer Korel Melek Karaaslan Nur Fettahoğlu Gülşah Sarcan Burcu Esmersoy Şefika Ahlak Dolunay Soysert Meral Tahta Meltem Cumbul Ceylan Soysal Ezgi Ara Verme Selma Civek Songül Öden Mehtap Civelek